Ματίνα ΠαπαχÏιστοÏδη στο ΠΡΙΠτου ΣαββατοκÏÏιακου
Όταν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογÏάφοι καταπίνουν… αμάσητο οτιδήποτε βγαίνει από τη ΓΑΔΑ μποÏεί να πιστοποιοÏν τη βαθιά ενσωμάτωσή τους στο κυÏίαÏχο αφήγημα της εξουσίας, αλλά ταυτόχÏονα επιβεβαιώνουν ότι δεν Îχουν καμία σχÎση με τη δημοσιογÏαφία και την ενημÎÏωση. Η αÏχική πληÏοφόÏηση για τη δολοφονία της 28χÏονης ΚυÏιακής στα «100 μÎÏ„Ïα Îξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων ΑναÏγÏÏων» υιοθετήθηκε αυτόματα ως γεγονός από τα ΜΜΕ, τα οποία ξανά δεν φÏόντισαν να Ï€ÏοστατευθοÏν βάζοντας την Îνδειξη ότι Ï€Ïόκειται για «δηλώσεις της αστυνομίας». Έτσι, τις αναπαÏήγαγαν ως δικό τους ÏεποÏτάζ. Λίγες ÏŽÏες μετά, αποδείχθηκε ότι ήταν μια ψευδής παÏάθεση γεγονότων με σκοπό την παÏαπλάνηση και την Ï€Ïοστασία των αστυνομικών του τμήματος. Η αστυνομία όπως και η κυβÎÏνηση, λοιπόν, μια χαÏά την κάνουν τη δουλειά τους. Τα ΜÎσα ΕνημÎÏωσης όμως όχι, καθώς Ï€ÏοσπαθοÏν με κάθε Ï„Ïόπο να αποδείξουν την απόλυτη υποταγή τους στα κÎντÏα εξουσίας.
Ας σημειωθεί ότι δεν επÏόκειτο για κάποιο από τα μείζονα πολιτικά ή κοινωνικά μÎτωπα στα οποία τα ΜΜΕ αισθάνονται πως οφείλουν πάση θυσία να Ï€ÏοστατεÏσουν το αφήγημα της κυβÎÏνησης ή να αποκÏÏψουν γεγονότα και πληÏοφοÏίες. Ήταν μία ακόμη γυναικοκτονία, θÎμα για το οποίο η πλειοψηφία δημοσιογÏάφων και ΜΜΕ είναι ιδιαίτεÏα ευαισθητοποιημÎνη. Ήταν επίσης είδηση Î±ÏƒÏ„Ï…Î½Î¿Î¼Î¹ÎºÎ¿Ï Î´ÎµÎ»Ï„Î¯Î¿Ï… που πληÏοÏσε όλες τις απαιτήσεις της «διασκεδαστικής ενημÎÏωσης» – είχε Îγκλημα, πάθος, αίμα.
Για αυτοÏÏ‚ τους λόγους, τα μίντια πήÏαν φωτιά αμÎσως μετά το Îγκλημα. Εμφάνισαν βίντεο από τη δολοφονία, αναπαÏήγαγαν την πληÏοφοÏία ότι ο φÏουÏός αστυνομικός είχε καταδικαστεί, ανακάλυψαν το σημείο της δολοφονίας, μόλις Ï„Ïία μÎÏ„Ïα από την είσοδο του τμήματος, βÏήκαν ότι υπήÏχαν διαθÎσιμα πεÏιπολικά. Κι όταν δόθηκε το Ï€Ïάσινο φως από την ηγεσία του υπουÏγείου και το Μαξίμου, βÏÎθηκε και μεταδόθηκε και το ηχητικό από τη συνομιλία του θÏματος με την Άμεση ΔÏάση. Η είδηση μποÏοÏσε πια να γίνει σόου και να Ï€ÏοσαÏμοστεί στις ανάγκες της απαχαυνωτικής ειδησεογÏαφίας. Οι σοβαÏÎÏ‚ πλευÏÎÏ‚ που αφοÏοÏν μια ακόμη γυναικοκτονία υποχώÏησαν, για να δοθεί χώÏος και χÏόνος στις κυβεÏνητικÎÏ‚ ενÎÏγειες – την απόλυση των αστυνομικών και τη σκηνοθετημÎνη δÏαματοποίηση του φονικοÏ.
Πηγή: greekmme.blogspot.com