Βαζελίνη και μπάλες πινγκ πονγκ: Οι τρελοί τρόποι που σκέφτηκαν να ανασύρουν τον Τιτανικό
Ημερομηνία:
21/7/2024, 13:12 - Εμφανίσεις: 31
Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1912 μετά από Ï€ÏόσκÏουση σε παγόβουνο, η Ï€Ïοσοχή στÏάφηκε σχεδόν αμÎσως στο πώς θα μποÏοÏσε να ανυψωθεί το πλοίο.
Μία από τις Ï„ÏελÎÏ‚ θεωÏίες για το πώς θα ανασυÏόταν ο Τιτανικός ήταν να τον αντλήσουν με εκατοντάδες χιλιάδες μπάλες του πινγκ πονγκ.
Μία άλλη, με βαζελίνη.
Οι Ï€Ïοτάσεις των επιστημόνων για την ανÎλκυση του Î¤Î¹Ï„Î±Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎœÎµÏ„Î±Î¾Ï Ï„Ï‰Î½ Ï€Ïοτάσεων πεÏιλαμβάνεται μια Ï€Ïόταση του 1914 να χÏησιμοποιηθοÏν ηλεκτÏομαγνήτες για να βÏεθεί και στη συνÎχεια να ανασυÏθεί το πλοίο από τον πυθμÎνα του Ï‰ÎºÎµÎ±Î½Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ μια άλλη Ï€Ïόταση της δεκαετίας του 1960 ήταν να χÏησιμοποιηθοÏν μπαλόνια γεμάτα με αÎÏιο.
Αλλά αυτÎÏ‚ ήταν μόνο οι λιγότεÏο Ï„ÏελÎÏ‚ Ï€Ïοτάσεις. Οι πιο εξωφÏενικÎÏ‚ πεÏιÎπαιÏναν τη χÏήση μπαλών πινγκ πονγκ, και 180.000 τόνων βαζελίνης.
Ας δοÏμε λοιπόν μεÏικά από αυτά τα σχÎδια των «επιστημόνων» – τα οποία κάποιοι ίσως να σκεφτοÏν ότι αποτελοÏν ιδÎες ενός νηπίου και όχι επιστημόνων.
Το παγόβουνο Αυτός ο θεωÏητικός δεν ήταν επιστήμονας, αλλά αντίθετα ήταν Îνας άνεÏγος εÏγολάβος μεταφοÏικών εταιÏειών από το ΗνωμÎνο Βασίλειο.
Τη δεκαετία του 1970 ο Arthur Hickey, από το Walsall της Αγγλίας, ÎÏιξε την ιδÎα ότι για να ξαναδοÏμε το πλοίο σε Îνα κομμάτι (σÏμφωνα με τις μαÏτυÏίες όσων είχαν διασωθεί το πλοίο κόπηκε στα δÏο , θα Ï€ÏÎπει να καλυφθεί εντελώς από πάγο.
Έτσι, θα ήταν δυνατόν να το επιπλεÏσει στην επιφάνεια Ï€Ïιν το Ïυμουλκήσει στον Καναδά.
Ο Τιτανικός Ï€Ïιν αποπλεÏσει για το μοιÏαίο ταξίδι ΦÎÏεται να δήλωσε ότι «αν Îνα παγόβουνο μποÏοÏσε να βυθίσει τον Τιτανικό, γιατί να μην θα μποÏοÏσε να τον ξεβυθίσει».
Η ιδÎα δεν υλοποιήθηκε ποτÎ, Î±Ï†Î¿Ï Ï…Ï€Î¿Î»Î¿Î³Î¯ÏƒÏ„Î·ÎºÎµ ότι θα χÏειάζονταν πεÏισσότεÏοι από μισό εκατομμÏÏιο τόνοι υγÏÎ¿Ï Î±Î¶ÏŽÏ„Î¿Ï… για να γίνει εφικτή.
ΠολλÎÏ‚ μπάλες πινγκ πονγκ Την ίδια δεκαετία, κάποιος επινόησε την πεÏίεÏγη θεωÏία ότι αν πήγαινε κανείς αÏκετά μπαλάκια του πινγκ πονγκ στο ναυάγιο του πλοίου, αυτό θα επÎπλεε απλά στην κοÏυφή του Î’ÏŒÏειου Î‘Ï„Î»Î±Î½Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Î©ÎºÎµÎ±Î½Î¿Ï.
Αυτό θα απαιτοÏσε εκατοντάδες χιλιάδες μπάλες πινγκ πονγκ.
Η ιδÎα σÏντ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|