Γάζα: Πεθαίνοντας στον δρόμο για την ανθρωπιστική βοήθεια – Δεκάδες νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις Ημερομηνία:
Σήμερα 7/6/2025, 00:28 - Εμφανίσεις: 24
Μια σειρά από θανατηφόρα περιστατικά έχουν σημειωθεί στη νοτιοδυτική Γάζα, στη Ράφα.
Θύματα απελπισμένοι άνθρωποι που πήγαιναν σε εγκατάσταση που λειτουργεί το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας (GHF).
Μια φαινομενικά ανεξάρτητη οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιούσε την Τετάρτη ότι οι δρόμοι που οδηγούν στις εγκαταστάσεις θα θεωρηθούν «ζώνες μάχης».
ΟΗΕ και οργανώσεις έχουν καταδικάσει το σύστημα διανομής βοήθειας Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Υγείας της Γάζας, από την Τρίτη 27 Μαΐου έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 110 άνθρωποι από ισραηλινά πυρά.
Οι τραυματίες από αυτές τις επιθέσεις είναι 583 ενώ υπάρχουν και εννέα αγνοούμενοι.
Την Παρασκευή, το GHF ανακοίνωσε ότι τα κέντρα διανομής που λειτουργεί θα παραμείνουν κλειστά, χωρίς να διευκρινίζει για ποιο χρονικό διάστημα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα Τα περιστατικά αυτά έγιναν σε δρόμους που οδηγούν σε ένα από τα σημεία διανομής βοήθειας, στην περιοχή Ταλ αλ-Σουλτάν.
Ήταν και το μοναδικό από τα κέντρα του GHF που λειτουργούσαν την Παρασκευή.
Το GHF έχει ενθαρρύνει τους πολίτες να ακολουθούν μια καθορισμένη διαδρομή όταν πλησιάζουν το SDS 1, κατευθύνοντάς τους κατά μήκος ενός παραλιακού δρόμου που ονομάζεται οδός al-Rashid.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, στις 27 Μαΐου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, 46 τραυματίστηκαν και αγνοείται η τύχη ακόμα επτά ανθρώπων.
Μια μέρα αργότερα, στη Γάζα, οι νεκροί ήταν 10 και 62 οι τραυματίες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Την Κυριακή, 1 Ιουνίου, 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς.
Τραυματίστηκαν 200 και υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.
Τη Δευτέρα, οι νεκροί ήταν 26 και 92 οι τραυματίες, ενώ την Τρίτη σκοτώθηκαν 27 και τραυματίστηκαν 90.