ΚΚΕ για την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν: «Βήμα κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ολόκληρο τον κόσμο» Ημερομηνία:
Σήμερα 22/6/2025, 10:44 - Εμφανίσεις: 19
«Η άμεση εμπλοκή των Αμερικάνων και η επίθεση με βόμβες μεγάλης ισχύος εναντίον του Ιράν αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη κλπ, οι ΗΠΑ με τους σύμμαχους τους αιματοκυλούν μια ακόμα χώρα της Μέσης Ανατολής για να επιβάλουν τους σχεδιασμούς τους και να κερδίσουν «πόντους» στη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και η κυβέρνηση Τραμπ, σε αντίθεση με όσα έλεγαν και διάφορα εγχώρια παπαγαλάκια, ότι δήθεν θα ήταν «παράγοντας ειρήνης»» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ «Η δικαιολόγηση της επίθεσης στο όνομα της «ασφάλειας» και του «πυρηνικού προγράμματος του Ιράν» δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές επιδιώξεις.
Αποτελεί τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται εδώ και δεκαετίες για να δικαιολογούνται τέτοιες επιθέσεις, όπως ήταν παλιότερα τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που δεν εντοπίστηκαν ποτέ» προσθέτει η ανακοίνωση και σημειώνει: «Μετά από αυτήν την επίθεση λαμβάνει πλέον άλλες και πιθανά ανεπίστρεπτες διαστάσεις η πορεία της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Όποια κι αν είναι η εξέλιξη σε αυτή τη φάση, είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση ανάμεσα στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό μπλοκ και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό αποκτά άλλα και πιο αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες και ιστορικές ευθύνες.
Με τη στήριξη ουσιαστικά και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει εμπλέξει τη χώρα σε ένα «αλληλουχία» συγκρούσεων χωρίς τέλος.
Έχει υιοθετήσει το σύνολο των προσχημάτων του πολέμου και πρωτοστατεί στους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ιδιαίτερα μέσω των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές του πολέμου.
Μετατρέπει τον λαό και τη χώρα σε στόχο αντιποίνων, όπως αποδεικνύεται και από τις απειλές του Ιράν ότι κάθε «στρατιωτι...