Η Σπόρτινγκ αφήνει τον Βαγιαννίδη για τον Ματία Ζανότι Ημερομηνία:
23/6/2025, 15:28 - Εμφανίσεις: 16
H Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει ασχοληθεί όσο καμία άλλη ομάδα από το εξωτερικό με τον Γιώργο Βαγιαννίδη.
Οι τρεις μεγάλες εφημερίδες της Πορτογαλίας, η «A Bola» η «O Jogo» και η «Record» έχουν φιλοξενήσει πάρα πολλά ρεπορτάζ για τον διεθνή δεξιό μπακ με πληροφορίες που άλλοτε ήταν αληθινές και άλλοτε διογκωμένες.
Πάντως, εσχάτως παρατηρείται μία ύφεση στα δημοσιεύματα από την ιβηρική.
Για την οποία υπάρχει μία σοβαρή αιτία… Η Σπόρτινγκ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε άλλον ποδοσφαιριστή για το δεξιό άκρο της άμυνας, με προφίλ παρόμοιο με τον Βαγιαννίδη.
Αυτός είναι ο 22χρονος Ιταλός της ελβετικής Λουγκάνο, Ματία Ζανότι.
Ένας γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου του 2003, προϊόν της ακαδημίας της Ίντερ, τον οποίο η Λουγκάνο αγόρασε πριν έναν χρόνο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο Ζανότι προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν στην Ελβετία με 41 συμμετοχές (3.445 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις, με 2 και 11 ασίστ.
Ο νεαρός Ιταλός αμυντικός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, όμως το δέλεαρ της League Phase του Champions League που προσφέρει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ισχυρό.
Εξυπακούεται ότι η στροφή της Σπόρτινγκ επηρεάστηκε ευθέως και από τη στάση του Παναθηναϊκού.
Το μήνυμα από την Αθήνα ήταν πως ο Βαγιαννίδης δεν πωλείται με 8-9 εκατομμύρια ευρώ, διότι κοστολογείται περισσότερο.
Με χρήματα κοντά στα 13-14 εκατομμύρια ευρώ που δεν σκοπεύει να πληρώσει η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας.
Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός δεν περιορίζεται να διατηρήσει τον Βαγιαννίδη στο δυναμικό του, αλλάκαταβάλει προσπάθεια να τον κρατήσει… εξ’ ολοκλήρου.
Γιατί η Ίντερ κατέχει το 37,5% των δικαιωμάτων του Έλληνα αμυντικού, από τότε που του επέτρεψε να επιστρέψει ως ελεύθερος στο «Γεώργιος Καλαφάτης».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «In», ο νέος κύκλος επαφών μεταξύ «πράσινων» και «νερατζούρι» για τον Βαγιαννίδη δεν θα καθυστερήσει και ίσως να κλείσει στη διάρκεια του Ιουλίου.