Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
24.5 °C 28%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χίος: Ολονύχτια μάχη για να περιοριστεί ο πύρινος εφιάλτης - Ανυπολόγιστη η ζημιά στο νησί
Ημερομηνία: Σήμερα 24/6/2025, 00:40 - Εμφανίσεις: 21



Η Χίος φλέγεται.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τις διάσπαρτες εστίες και το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Δαφνώνα δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η εικόνα της φωτιάς είναι ελαφρώς βελτιωμένη καθώς τα πέντε πύρινα μέτωπα που έκαιγαν έχουν περιοριστεί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά τη δύση του ηλίου, να στρέφουν την προσοχή τους στην περιοχή των Καμποχώρων, επάνω από τον Ζυφιά, καθώς και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Συκούση, όπου οι φλόγες συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πορεία τους προς αγροτικές και κατοικημένες εκτάσεις βάζοντας σε κίνδυνο και τα Μαστιχοχώρια.

Η περιοχή είχε ξανακαεί το 2012 και το 2016 και οι άνθρωποι απεύχονται να ζήσουν ξανά ανάλογες καταστάσεις.

Η Χίος εκπέμπει «SOS» – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Το in σας μετέφερε όλες τις  εξελίξεις από τον πύρινο εφιάλτη των τελευταίων ωρώνgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στις δυο «κόκκινες» ζώνες κάτοικοι αναφέρουν ότι οι φλόγες εντοπίστηκαν σε απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων από σπίτια.

Το liveblog του in από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χίοgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί Μετά την  αποχώρηση των εναέριων μέσων, το βράδυ της Δευτέρας, τη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 283 πυροσβέστες, με 38 οχήματα και 21 πεζοπόρα τμήματα.

Μια πραγματική μάχη για την επιβίωση του νησιού τους δίνουν οι κάτοικοι που επιχειρούν στα μέτωπα με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουν, δίπλα στους πυροσβέστες, τους εποχικούς και τους εθελοντές.

Το 112 ηχούσε αδιάκοπα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Κάτοικοι δεκάδων οικισμών ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

«Μαζεύαμε τους ηλικιωμένους για να τους μεταφέρουμε σε μέρος που θα ήταν ασφαλής» δήλωσε κάτοικος που είδε τον πύρινο εφιάλτη να πλησιάζει απειλητικά.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Η Παναγία να μας βοηθήσει», δήλωσε στην κάμερα του MEGA, με δάκρυα στα μάτια, μια άλλη κάτοικος.googletag.cmd.pus...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
24.5 °C 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies