Χαλκιδική: «Καταπέλτης» το βούλευμα - Εγκληματικά λάθη και παραλείψεις στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος Ημερομηνία:
12/7/2025, 21:20 - Εμφανίσεις: 12
Οι εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο του 19χρονου, τον περασμένο Αύγουστο, σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική αποθηκεύονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου που εκδόθηκε χθες αργά το απόγευμα.
Στο βούλευμα που είναι περισσότερες από 100 σελίδες οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απορρίπτουν κατά πλειοψηφία την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της πράξης σε θανατηφόρα έκθεση.
«Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» Αποφασίζουν να δικαστούν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του ως συνδιαχειρίστρια και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού για την πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ενώ ο συγκατηγορούμενος τους μηχανολόγος μηχανικός που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας του παιχνιδιού, για απλή συνέργεια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρατηρήσεις των δικαστών όπου αναφέρουν ότι το παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή δίχως εχέγγυο ή πρότυπο ασφαλείας κατασκευαστή.
Το βούλευμα απαριθμεί συνολικά τις αστοχίες όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Οι 6 εγκληματικές παραλείψεις Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε έξι σημαντικές παραλείψεις που σχετίζονται με τα εξήςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Μη αντικατάσταση των μεταλλικών δομών του αμαξιδίου, εξαιτίας της εκτεταμένης διάβρωσης, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, που είχαν υποστεί- διάβρωση που θα μπορούσε να εντοπιστεί μακροσκοπικά «διά γυμνού οφθαλμού» σε έναν οπτικό έλεγχο.
Δεν λήφθηκε μέριμνα, ώστε να υπάρχει ρυθμιστής ταχύτητας (κόφτης), ώστε να μειώνεται αυτόματα η ταχύτητα σε περίπτωση υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου, όπως συνέβη εν προκειμένω Δεν ορίσθηκαν σαφή βιομετρικά όρια για τους χρήστες, βάσει της κατάστασής του Ακατάλληλη εκπαίδευση του χειριστή Μη έλεγχος κατά τον αρχικό τεχνικό έλεγχο από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχο...