Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 71%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Για ακόμα μία φορά: Όχι, τα παιδικά εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Γιατί ο μύθος επιμένει
Ημερομηνία: 8/8/2025, 06:00 - Εμφανίσεις: 159



Μια ακόμα μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα τακτικά παιδικά εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό.

Η θεωρία αυτή εμφανίστηκε πριν από τρεις δεκαετίες και έγινε πολύ δημοφιλής μετά τη δημοσίευση μιας μελέτης σε ένα σημαντικό ιατρικό περιοδικό το 1998.

Αν και η θεωρία αυτή έχει έκτοτε διαψευσθεί σε πολλές έρευνες από ολόκληρο τον κόσμο, ο μύθος εξακολουθεί να υπάρχει σύμφωνα με το Euronews.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σήμερα, οι ακτιβιστές κατά των εμβολίων συχνά επισημαίνουν το αλουμίνιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε ίχνη σε πολλά παιδικά εμβόλια για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους, για να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.

Αντι-εμβολιαστές εκδηλώνουν διαμαρτυρία έξω από την επίσημη κατοικία του κυβερνήτη Andrew Cuomo στην Albany της Νέας Υόρκης, τον Ιούνιο του 2020.

(Shutterstock) Δανοί ερευνητές εξέτασαν αυτό το ζήτημα στην τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Internal Medicine και περιελάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά που γεννήθηκαν στη Δανία μεταξύ 1997 και 2018.

Διαπίστωσε ότι τα εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας όπως διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, άσθμα ή αυτοάνοσες διαταραχές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο Δρ Niklas Andersson, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και ερευνητής εμβολίων στο Statens Serum Institut (SSI) της Δανίας, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «καθησυχαστικά».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Δεν βρήκαμε τίποτα που να υποδηλώνει ότι η πολύ μικρή ποσότητα αλουμινίου που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών αυξάνει τον κίνδυνο 50 διαφορετικών προβλημάτων υγείας στην παιδική ηλικία», δήλωσε ο Andersson σε μια ανακοίνωση.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα ευρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να διαλυθεί οι παραπληροφόρηση αναφορικά με τα εμβόλια, τα οποία έχουν γίνει πολιτικό θέμα τα τελευταία χρόνια, ειδικά έπειτα από την πανδημία COVID-19.

❌Myth: ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 71%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies