Τραμπ: Έχει ξαναμιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι - Νέες επαφές του Ρούμπιο Ημερομηνία:
Σήμερα 26/8/2025, 10:12 - Εμφανίσεις: 16
Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε καταφατικά χθες Δευτέρα ότι μία δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πολλών Ευρωπαίων ηγετών.
«Δεν του ήταν εύκολο να πάει στην Αλάσκα» «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, αν και το σχέδιό του να φέρει στο ίδιο τραπέζι τον Ρώσο και τον Ουκρανό πρόεδρο μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλο», απάντησε απλώς ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αναφορικά με μια συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι.
«Όλες οι συζητήσεις που είχα μαζί του ήταν καλές, δυστυχώς την επόμενη ημέρα μια βόμβα έπεσε στο Κίεβο ή αλλού και αυτό με εξοργίζει», είπε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου.
«Δεν του ήταν εύκολο να πάει στην Αλάσκα», τόνισε, την ώρα που αντιθέτως ο Ζελένσκι έκανε εκτίμηση ότι ήταν «νίκη» του Πούτιν το γεγονός ότι έγινε δεκτός σε αμερικανικό έδαφος.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος τόνισε ότι στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Πούτιν στην Αλάσκα αναφέρθηκε και το θέμα της «αποπυρηνικοποίησης».
«Θα συμπεριλάβουμε και την Κίνα» σε αυτόν τον διάλογο, διαβεβαίωσε.
Νέες επαφές του Μάρκο Ρούμπιο με Ουκρανούς και Ευρωπαίους Εν τω μεταξύ χθες, όπως τονίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ουκρανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας και της ΕΕ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Όλοι τους «συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.