Η επόμενη μέρα της δολοφονίας Κερκ σε ένα έθνος πολωμένο Ημερομηνία:
Σήμερα 12/9/2025, 11:32 - Εμφανίσεις: 18
Από συντηρητικούς και φιλελεύθερους μέχρι ευαγγελιστές και από Δημοκρατικούς μέχρι και Ρεπουμπλικανούς, όλοι νιώθουν ότι οι ΗΠΑ είναι διαλυμένες.
Αυτό τονίζει σε κεντρικό άρθρο της η Washington Post, μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, που συντάραξε τις ΗΠΑ, εκτιμώντας πως το ρήγμα βαθαίνει όλο και περισσότερο.
Να υπενθυμιστεί ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2025, ο συντηρητικός σχολιαστής Τσάρλι Κερκ πυροβολήθηκε θανάσιμα στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πολιτεία της Γιούτα.
Ο δράστης διέφυγε· το FBI έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο/εικόνες υπόπτου και ανακτήθηκε το φερόμενο όπλο, με την έρευνα σε εξέλιξη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το αμερικανικό άρθρο περιγράφει μια ζοφερή εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί βίαιες επιθέσεις τόσο σε Δημοκρατικούς όσο και σε Ρεπουμπλικανούς, συγκαταλεγομένης της δολοφονίας της βουλευτού της Μινεσότα Μελίσα Χόρτμαν και του συζύγου της, δύο απόπειρων δολοφονίας εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του εμπρησμού της κατοικίας του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο.
Περιστατικά πολιτικής βίας τα τελευταία χρόνια σε Butler, Πενσιλβάνια, τα προάστια της Μινεάπολης, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Γουέστ Παλμ Μπιτς και αλλού αρκούν, σύμφωνα με τη Washington Post για να κάνουν τους Αμερικανούς να αναρωτηθούν: «Υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός; Και πώς θα μπορούσε να μοιάζει;» Ήδη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει την ερώτηση που τόσοι πολλοί έχουν θέσει: Τι συμβαίνει στην Αμερική;googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα λόγια του ξεχώρισαν όχι μόνο για τη σκληρή γλώσσα αναφορικά με τα δεινά της Αμερικής, αλλά και για τη νηφάλια παραδοχή του ότι η βία διαπερνά το πολιτικό χάσμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Το έθνος μας είναι διαλυμένο», δήλωσε τελικά ο Σπένσερ Κοξ, λίγες ώρες μετά τη δημόσια δολοφονία του Κερκ.