Καλόγριες «φυγάδες» και επαναστάτριες - Το έσκασαν από το γηροκομείο για να επιστρέψουν στο μοναστήρι τους Ημερομηνία:
Σήμερα 13/9/2025, 13:12 - Εμφανίσεις: 16
Τρεις Αυστριακές καλόγριες ηλικίας 80 χρόνων και άνω επαναστάτησαν και το «έσκασαν» από το γηροκομείο όπου είχαν τοποθετηθεί, για να επιστρέψουν στο πρώην μοναστήρι τους.
Η αδελφή Μπερναντέτ, 88 χρόνων, η αδελφή Ρεγγίνα, 86 χρόνων, και η αδελφή Ρίτα, 82 χρόνων, είναι οι τρεις τελευταίες καλόγριες στο μοναστήρι Kloster Goldenstein στο Έλσμπεθεν, λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ.
Οι καλόγριες κατάφεραν να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στο μοναστήρι με τη βοήθεια πρώην μαθητών και ενός κλειδαρά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι εκκλησιαστικές αρχές σίγουρα δεν είναι καθόλου χαρούμενες με αυτή την εξέλιξη, αλλά οι καλόγριες δηλώνουν πανευτυχείς.
Η ζωή στο μοναστήρι «Είμαι τόσο χαρούμενη που επέστρεψα στο σπίτι μου», δήλωσε η αδελφή Ρίτα.
«Στο γηροκομείο ένιωθα πάντα νοσταλγία για το σπίτι μου.
Είμαι τόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων που επέστρεψα».
Οι τρεις καλόγριες λένε ότι τις απομάκρυναν από το μοναστήρι παρά τη θέλησή τους τον Δεκέμβριο του 2023.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Δεν μας ρώτησαν», δήλωσε η αδελφή Μπερναντέτ.
«Είχαμε το δικαίωμα να μείνουμε εδώ μέχρι το τέλος της ζωής μας και αυτό το δικαίωμα παραβιάστηκε».
Οι τρεις καλόγριες έχουν περάσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στο Schloss Goldenstein, ένα κάστρο που από το 1877 λειτουργεί ως μοναστήρι και ιδιωτικό σχολείο θηλέων.
Το σχολείο, το οποίο άρχισε να δέχεται και αγόρια το 2017, εξακολουθεί να λειτουργεί, σύμφωνα με το BBC.
Η αδελφή Μπερναντέτ φοίτησε η ίδια στο σχολείο, όπου έφτασε ως έφηβη το 1948.
Μία από τις συμμαθήτριές της ήταν η Αυστριακή ηθοποιός Ρόμι Σνάιντερ.
Η αδελφή Ρεγγίνα έφτασε στο μοναστήρι το 1958 και η αδελφή Ρίτα τέσσερα χρόνια αργότερα.
Και οι τρεις συνέχισαν να εργάζονται στο σχολείο ως δασκάλες για πολλά χρόνια.
Η αδελφή Ρεγγίνα έγινε διευθύντρια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι τρεις καλόγριες.
REUTERS/Angelika Warmuth Πάντως, ο αριθμός των καλογριών μειώθηκε.