Υποκλοπές: Επανέρχεται στο ελληνικό «Watergate» το BBC - Ράμμος: «Τραυματική εμπειρία για τη δημοκρατία μας» Ημερομηνία:
Σήμερα 24/9/2025, 13:32 - Εμφανίσεις: 8
Η δίκη για τις υποκλοπές οδηγήθηκε σε διακοπή και θα συνεχιστεί στις 22 Οκτωβρίου, ωστόσο με το «καυτό» αυτό ζήτημα συνεχίζουν να ασχολούνται διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC.
Το καλοκαίρι του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του, υπενθυμίζει το BBC Σε εκτενές ρεπορτάζ του, το βρετανικό μέσο υπενθυμίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει γνωστό ως το «Watergate» της Ελλάδας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Λογισμικό υποκλοπών και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στο στόχαστρό τους τα κινητά τηλέφωνα υπουργών, υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων, δικαστών και δημοσιογράφων, τονίζεται στο ρεπορτάζ.
«Προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια» Το BBC υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την υπόθεση σκάνδαλο, αλλά κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει κατηγορηθεί δικαστικά και οι επικριτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότικαταβάλει προσπάθεια να αποκρύψει την αλήθεια.
Αντ’ αυτού, ένας χαμηλόβαθμος δικαστής θα εκδικάσει την Τετάρτη (σ.σ.
που όπως προαναφέρθηκε, διακόπηκε) την υπόθεση εναντίον δύο Ισραηλινών και δύο Ελλήνων, που φέρονται να σχετίζονται με την εμπορία λογισμικού κατασκοπείας γνωστού ως Predator, τονίζει το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το BBC αναφέρεται στους Ταλ Ντίλιαν, Σάρα Χάμου και Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο, αντίστοιχα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τι έχει γίνει γνωστό για τις υποκλοπές Ακολούθως το BBC αναφέρεται στο χρονικό του σκανδάλου.
Το καλοκαίρι του 2022, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης – τότε ευρωβουλευτής – έλαβε ενημέρωση από τους ειδικούς πληροφορικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είχε πάρει ένα κακόβουλο μήνυμα από άγνωστο αποστολέα, το οποίο είχε εντός λογισμικό κατασκοπείας, υπενθυμίζει το γνωστό μέσο.
Αυτό το λογισμικό υποκλοπής Predator, το οποίο διατίθεται στην αγορά από την ισραηλινή εταιρεία Intellexa με έδρα την Αθ...