Ο ΠΟΥ ηγείται της ιατρικής διακομιδής από τη Γάζα 41 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση Ημερομηνία:
Σήμερα 23/10/2025, 03:20 - Εμφανίσεις: 18
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Οργανισμός ηγήθηκε της ιατρικής διακομιδής 41 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση και 145 συνοδών τους από τη Γάζα.
Περίπου 15.000 ασθενείς από τη Γάζα περιμένουν να διακομιστούν, δήλωσε ο Τέντρος σε ανάρτησή του στο X.
«Συνεχίζουμε να καλούμε τις χώρες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να ανοίξουν όλες οι διαδρομές για να επιταχυνθεί η ιατρική διακομιδή», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Πολλοί πάσχουν από τραύματα που υπέστησαν στη διάρκεια της διετούς σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Άλλοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνο και καρδιακές παθήσεις, τις οποίες το αποδεκατισμένο σύστημα υγείας της περιοχής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, όπως επεξηγεί το Reuters.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στη διάρκεια του πολέμου, περισσότεροι από 7.000 ασθενείς έχουν διασωθεί από τη Γάζα, με την Αίγυπτο να δέχεται περισσότερους από τους μισούς.
.@WHO led today medical evacuation of 41 critical patients and 145 companions out of #Gaza – first since the ceasefire.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Around 15 000 patients are still waiting for approval to receive medical care outside Gaza.
We continue to call on countries to show their solidarity and for… pic.twitter.com/GTK1UGGvJy — Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) October 22, 2025 Περίπου 15.600 ασθενείς στη Γάζα περιμένουν την σειρά τους να διασωθούν, εκ των οποίων 3.800 παιδιά Ο ρυθμός των μεταφορών επιβραδύνθηκε σημαντικά όταν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα έκλεισε τον Μάιο του 2024 και το Ισραήλ ανέλαβε τον έλεγχο.
Από την κατάρρευση της προηγούμενης εκεχειρίας τον Μάρτιο, λιγότεροι από τέσσερις ασθενείς εξέρχονται καθημερινά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Περίπου 15.600 ασθενείς από τη Γάζα περιμένουν να διασωθούν, μεταξύ των οποίων 3.800 παιδιά, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση του ΠΟΥ.