Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
17.1 °C 56%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κάμερες AI θα στέλνουν απευθείας κλήσεις στο κινητό
Ημερομηνία: 25/10/2025, 08:00 - Εμφανίσεις: 26



Ερχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ» με χιλιάδες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα «κόβουν» κλήσεις σε οδηγούς που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και θα τις στέλνουν απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο με SMS ή μέσω της προσωπικής τους «θυρίδας» στο Gov.gr.

Αποτελεί την Οδική Υπηρεσία Συστημάτων Εποπτείας και Ασφάλειας (ΟΔΥΣΕΑΣ), η οποία θα αναλάβει την εγκατάσταση των καμερών στους οδικούς άξονες της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, θα αναλάβει και την οικονομική διαχείριση των προστίμων που θα επιβάλλονται αυτόματα στους παραβάτες οδηγούς.

Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και λοιπές διατάξεις», που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2025.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η θεσμοθέτηση του ενιαίου εθνικού πληροφοριακού συστήματος για την επιτάχυνση της διαδικασίας εντοπισμού των παραβάσεων του ΚΟΚ, μέσω των πρώτων 2.888 καμερών, που θα τοποθετηθούν σταδιακά στο οδικό δίκτυο.

Για την εγκατάσταση, τη μετακίνηση και τη λειτουργία των καμερών θα εκδίδεται απόφαση της ΟΔΥΣΕΑΣ, ενώ θα ορίζονται το σημείο ή τα σημεία όπου θα μπορούσε να τοποθετηθούν, με σκοπό να καταγράφουν τις τροχαίες παραβάσεις.

Οι σταθερές κάμερες θα τοποθετούνται σε μόνιμες και σταθερές βάσεις, καταλλήλου για κάθε περίπτωση ύψους, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς τους από μια βάση σε άλλη.

Η προμήθεια, η εγκατάσταση και η μετακίνηση των συστημάτων θα γίνονται με ευθύνη και μέριμνα του ιδιώτη αναδόχου που θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση των καμερών για 10 χρόνια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Για εγκλήματα Με το ίδιο νομοσχέδιο τροποποιείται και το άρθρο 14 του νόμου 3917/2011, με σκοπό την επέκταση της χρήσης σύγχρονων καμερών (για λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας) σε δημόσιους χώρους.

Ειδικότερα, η χρήση καμερών παρακολούθησης επεκτείνεται πλέον και για εγκ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
17.1 °C 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies