Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
17.2 °C 59%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Oxfam: Θα αρκούσαν μόνο τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 για να πάρει τέλος η φτώχεια στον πλανήτη
Ημερομηνία: Σήμερα 20/11/2025, 07:24 - Εμφανίσεις: 22



Οι δισεκατομμυριούχοι στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου  (G20) κατέγραψαν αθροιστικά την περασμένη χρονιά κέρδη ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με άλλα λόγια ποσό που θα επέτρεπε όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη να μην είναι πλέον φτωχοί, επισημαίνει σε ανάλυση που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα η ΜΚΟ, Oxfam.

Η οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, σημειώνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι στις χώρες του G20 είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 16,5% μόνο μέσα σε έναν χρόνο, από τα 13,4 τρισεκατομμύρια στα 15,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ετήσιο κόστος για την έξοδο των 3,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που σήμερα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζεται σε 1,65 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Oxfam αποκαλύπτει αυτά τα νέα στοιχεία ενόψει της Συνόδου Κορυφής του G20 στο Γιοχάνεσμπουργκ (22 – 23 Νοεμβρίου), όπου η νοτιοαφρικανική προεδρία έχει θέσει την αντιμετώπιση της ανισότητας ως κεντρικό θέμα.

Η Νότια Αφρική έχει αναθέσει την πρώτη στην ιστορία ανάλυση της ανισότητας.

Η «Έκτακτη Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την Παγκόσμια Ανισότητα του G20», με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόζεφ Στίγκλιτς, χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «έκτακτη ανάγκη».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Έκτακτη ανάγκη Η επιτροπή τονίζει ότι από το 2000, το πλουσιότερο 1% έχει αποσπάσει 41 σεντς από κάθε νέο δολάριο πλούτου που δημιουργήθηκε στην παγκόσμια οικονομία, ενώ το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας έλαβε μόλις ένα σεντ, τονίζει η Oxfam.

Η επιτροπή επισημαίνει τις οδυνηρές επιπτώσεις που προκαλεί αυτή η υψηλή ανισότητα στην ανθρωπότητα και στον πλανήτη, οδηγώντας τη μεγάλη πλειονότητα σε τεράστια οικονομική δυσπραγία, ενώ τροφοδοτεί την πολιτική πόλωση και τη διάβρωση των δημοκρατιών.

  Ακόμη, η Oxfam καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η Oxfam, παροτρύνει τη σύνοδο της...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
17.2 °C 59%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies