Σε ιδιώτες η «καρδιά» των ΕΛΤΑ για 8 χρόνια Ημερομηνία:
Σήμερα 24/11/2025, 06:28 - Εμφανίσεις: 11
«Εκκαθάριση εν λειτουργία» είναι το κρυφό σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα ΕΛΤΑ, παραχωρώντας κομμάτι κομμάτι τα «φιλέτα» της επιχείρησης σε ιδιώτες «φίλους» της, με πιλότο το σχέδιο εκποίησης της άλλοτε κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Ο διαγωνισμός βγήκε «εν κρυπτώ» στον… αέρα από την προηγούμενη διοίκηση Ηδη, το τελευταίο διάστημα έχουν παραχωρηθεί δεκάδες Κέντρα Διανομής απευθείας σε ιδιώτες, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες παραχωρήθηκε στην PwC για 42 μήνες, έναντι 10 εκατ.
ευρώ (δηλαδή 10.400 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα!), και η διαχείριση των οικονομικών λειτουργιών των ΕΛΤΑ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πάντως, το μεγάλο «ξεδόντιασμα» των ΕΛΤΑ, που θα αφήσει την επιχείρηση μόνο με λίγα καταστήματα, πρόκειται να «πυροδοτηθεί» την ερχόμενη Δευτέρα.
Εως το απόγευμα της ίδιας μέρας, έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν οι προσφορές για διαγωνισμό που βγήκε «εν κρυπτώ» στον… αέρα από την προηγούμενη διοίκηση και αφορά την παραχώρηση σε ιδιώτες, για 8 χρόνια, της λειτουργίας των μεγάλων υπερσύγχρονων αυτοματοποιημένων Κέντρων Διαλογής (ΚΔ) των ΕΛΤΑ σε Αθήνα (Κρυονέρι) και Θεσσαλονίκη (Ωραιόκαστρο), τα οποία αποτελούν την καρδιά των Ταχυδρομείων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, παραχωρείται στους ιδιώτες για 8 έτη η λειτουργία των ΚΔ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η προμήθεια, εγκατάσταση, διαλειτουργικότητα και συντήρηση του εξοπλισμού αυτοματοποίησης για αλληλογραφία και δέματα, καθώς και η λειτουργία Sorting-as-a-Service (SaaS).
Ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου 2025, όμως δόθηκε παράταση έως τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, εξαιτίας της αλλαγής στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η αναγγελία του «ξαφνικού θανάτου» για 204 καταστήματα, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Γρ.
Σκλήκα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αγνοώντας τη θύελλα...