Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 63%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Βενεζουέλα: Αν εγκαταλείψει την εξουσία, άσυλο στον Μαδούρο προσφέρει η Κολομβία
Ημερομηνία: Σήμερα 12/12/2025, 05:32 - Εμφανίσεις: 23



Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα προσέφερε άσυλο στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αν εγκατέλειπε την εξουσία υπό πίεση των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Πέμπτη η κολομβιανή υπουργός Εξωτερικών Ρόσα Βιγιαβισένσιο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Luisa Gonzalez, επάνω).

Οι ΗΠΑ ασκούν από το καλοκαίρι εντεινόμενη πίεση στο Καράκας και προσωπικά στον πρόεδρο Μαδούρο, τον οποίο κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών, αναπτύσσοντας ολοένα περισσότερα στρατιωτικά μέσα στην Καραϊβική, βομβαρδίζοντας ταχύπλοα που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον μετέφεραν ναρκωτικά, κι αφήνοντας να πλανάται η απειλή χερσαίων επιχειρήσεων.

Εάν ο Μαδούρο «θα έπρεπε να ζήσει σε άλλη χώρα ή αν ζητούσε προστασία, η Κολομβία δεν θα είχε λόγο να του πει όχι»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Από την άλλη, ο σοσιαλιστής πρόεδρος Μαδούρο κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση πως θέλει να τον ανατρέψει για να αρπάξει το πετρέλαιο της χώρας του.

Στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol, η επικεφαλής της κολομβιανής διπλωματίας αναφέρθηκε στο σενάριο αποχώρησης του κ.

Μαδούρο από την εξουσία στη Βενεζουέλα.

«Αν αυτή η έξοδος συνεπαγόταν πως θα έπρεπε να ζήσει σε άλλη χώρα ή αν ζητούσε προστασία, η Κολομβία δεν θα είχε λόγο να του πει όχι», επισήμανε.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οπως έκανε πιο νωρίς αυτήν την εβδομάδα κι ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, η κ.

Βιγιαβισένσιο έκανε εκτίμηση πως «θα ήταν μια λύση» ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης στη Βενεζουέλα για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή.

«Διαπραγμάτευση» Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτή είναι απόφαση που πρέπει να την πάρουν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μαδούρο» στο πλαίσιο «διαπραγμάτευσης».

Οπως και δεκάδες άλλες, η κυβέρνηση Πέτρο δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024 στη Βενεζουέλα, όταν ο κ.

Μαδούρο εξασφάλισε τρίτη θητεία, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει νοθεία και να διαβεβαιώνει πως επικράτησε ο δικός της υποψήφιος.

Π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies