Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
11 °C 35%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει ΕΔΕ για παράνομες προσλήψεις της …διοίκησης
Ημερομηνία: Σήμερα 9/5/2026, 14:55 - Εμφανίσεις: 4

 

Στα χνάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκης η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην διευθυντή της αθλητικής διεύθυνσης, Γιάννη Δάρα για “παράνομες προσλήψεις”, με διενέργεια ΕΔΕ! Ο Γιάννης Δάρας υπέβαλλε την παραίτηση του για “λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας” και κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα με στοιχεία για τις παρεμβάσεις στελεχών της διοίκησης στις προσλήψεις.

Η αναφορά στον εισαγγελέα και ο ντόρος που προκλήθηκε από την παραίτηση του διευθυντή, εξανάγκασαν τη διοίκηση της ΕΡΤ να τοποθετηθεί. Αντί άλλης απάντησης στα όσα σοβαρά καταγγέλλονται, επέλεξε να ανακοινώσει πως θα διενεργηθεί ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για “παράνομες προσλήψεις” από την ίδια…

Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Γιάννης Δάρρας, γράφοντας για το γεγονός δήλωσε πως “αν ισχύουν οι καταγγελίες πρόκειται για σοβαρή υπόθεση”. Εντύπωση προκαλεί η αφωνία της συνδικαλιστικής ένωσης της ΕΣΗΕΑ στα όσα σοβαρά καταγγέλλονται.

Όσα κατήγγειλε στην αναφορά του στον εισαγγελέα για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ ο  Γιάννης Δάρας

Όπως αναφέρει δεν επιθυμεί την συμμετοχή του “σε καμία αδιαφανή διαδικασία”, ενώ αντιθέτως επιθυμεί “την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη δίκαιη και αμερόληπτη αξιολόγηση όλων των υποψηφίων χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο του”. Συμπληρώνει πως δεν τον ενδιαφέρει “καμία θέση ευθύνης και «διευθυντική καρέκλα», όταν επιχειρούν, αφενός να αδικήσουν ανθρώπους- εργαζομένους-υποψηφίους που αναζητούν κάποια θέση εργασίας” και αφετέρου να  τον  “εμπλέξουν σε παράνομες πράξεις”

Ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

” σε δύο διαδικασίες πρόσληψης δημοσιογράφων με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου /ΣΜΕ (διάρκεια από τον Απρίλιο έως 31-12-2026 με δικαίωμα ανανέωσης) στη Διεύθυνση Αθλητικών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2026 και ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται τον Απρίλιο του 2026, υπήρξε παρέμβαση και στις δύο προκηρύξεις” από διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ “με εντολή ανωτέρου”, όπως ισχυρίστηκε.

Στον έναν διαγωνισμό για πλήρωση πέντε θέσεων ΣΜΕ, για την ιστοσελίδα ertsports.gr , (Πρακτικό 432 Διοικητικού Συμβουλίου 12-3-2026, αρ. πρωτοκόλλου 8166, θέμα 14ο, σύμφωνα με την 3605/17.02.26 Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, διαπίστωσα εκ των υστέρων ως επικεφαλής της γνωμοδοτικής επιτροπής αξιολόγησης, ότι η λίστα αιτηθέντων-συμμετεχόντων που χορηγήθηκε στην επιτροπή αξιολόγησης με e mail από τη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος, ήταν  λανθασμένη και πως είχε διαφορές από την αρχική λίστα που μας είχε σταλεί, λίγες ημέρες νωρίτερα” , αναφέρει ο Γ. Δάρας και συνεχίζει:

“Δύο υποψήφιοι από άλλη προκήρυξη για 3 θέσεις ΣΜΕ που «έτρεχε» παράλληλα,  είχαν μεταφερθεί στην λίστα της εν λόγω προκήρυξης, αλλά οι συνεχόμενοι αριθμοί πρωτοκόλλου στην αίτηση τους ήταν εύκολο να ξεγελάσουν τον οποιονδήποτε. Ήταν ξεκάθαρο, ότι είχε γίνει παρέμβαση στο κομπιούτερ και στην αλλαγή των δύο υποψηφίων από τη μία λίστα στην άλλη. Οι δύο προκηρύξεις διέφεραν στο θέμα της απαιτούμενης προϋπηρεσίας αλλά και του τομέα εργασίας τους. Το αποτέλεσμα ήταν να προσληφθούν δύο άτομα που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση για την συγκεκριμένη προκήρυξη θέσεων. Για τα παραπάνω, έχω στη διάθεση μου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, έντυπες λίστες και e mails, που αποδεικνύουν την παρέμβαση που έγινε.”

Στον άλλο διαγωνισμό, για 3 θέσεις ΣΜΕ, (Πρακτικό 432 Διοικητικού Συμβουλίου της 12-3-2026, με αριθμό πρωτοκόλλου 8169, θέμα 17ο, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 3139/10.02.2026 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος),” το διευθυντικό στέλεχος “δεν δέχθηκε την εισήγηση της ίδιας γνωμοδοτικής επιτροπής αξιολόγησης στην οποία ήμουν επικεφαλής, για τον έναν από τους τρεις υποψηφίους που είχε προκρίνει η επιτροπή μας, προτείνοντας μου ένα άλλο όνομα” ,  “δίνοντας μου παράλληλα και το βιογραφικό του. “Όταν επεσήμανα ότι αυτό αφενός δεν είναι νόμιμο και αφετέρου ότι δεν υπήρχε υποψήφιος με αυτά τα στοιχεία, μου έδωσε εντολή να αλλάξει το πρακτικό και να γίνει νέα εισήγηση με χαρακτηρισμένη «άγονη την τρίτη θέση», ώστε να επαναπροκηρυχθεί σύντομα αυτή, και να κάνει αίτηση αυτή την φορά ο προαναφερόμενος”.

“Πραγματικά στις 24-4-2026, επαναπροκηρύχθηκε η θέση αυτή, με την υπ’ αριθμό 8503 αρ. πρωτοκόλλου Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όπου στο υπ’ αριθμόν 10 εδάφιο, αναφέρεται η Έγκριση Εκκίνησης εκ νέου της διαδικασίας για τη σύναψη μιας Σύμβασης Μίσθωσης Έργου λόγω άγονης διαδικασίας (ΑΔΑ: Π7ΝΑ465Θ1Ε-9ου) βάση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρακτικό 14 της 02.04.2026. Ημερομηνία λήξης των αιτήσεων είναι τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου 2026. Την Παρασκευή 24-04-2026 και ώρα 16.37,” το διευθυντικό στέλεχος, “επικοινώνησε μαζί μου και μου θύμισε ποιος πρέπει να πάρει τη θέση στην αξιολόγηση των υποψηφίων που θα γίνει αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας αιτήσεων την 1-5-2026”.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας πως το διευθυντικό στέλεχος “έκανε λόγο για δύο ακόμη προκηρύξεις, τονίζοντας μου ότι η δεύτερη προκήρυξη (με αριθμό πρωτ.8504/ 24.04.2026) που αναφερόταν σε σύμβαση μικρής διάρκειας («όχι νωρίτερα από 01.06.2026 και έως 31.07.2026»), αφορούσε συγκεκριμένο δημοσιογράφο «που πρέπει να προσληφθεί για το Μουντιάλ» ενώ για την τρίτη θέση (πάλι σε προκήρυξη για το ertsports.gr με προθεσμία έως την 1η Μαΐου 2026) «θα με ενημερώσει εν ευθέτω χρόνω».



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
11 °C 35%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies