Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 44%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πως είχαν αρχίσει οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]
Ημερομηνία: Σήμερα 3/6/2026, 08:00 - Εμφανίσεις: 18



Όλα είχαν αρχίσει όταν οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ χτύπησαν, κατά δήλωσή τους, το ιρανικό δεξαμενόπλοιο “Lexie” με σημαία Μποτσουάνας στα Στενά του Ορμούζ με πύραυλο Hellfire και μετά ξέσπασε το χάος στη Μέση Ανατολή.

https://t.co/Cmg5rQH6st — U.S.

Central Command (@CENTCOM) June 2, 2026googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους στις 2 Ιουνίου, «οι αμερικανικές δυνάμεις ακινητοποίησαν ένα πετρελαιοφόρο χωρίς φορτίο που προσπαθούσε να πλεύσει προς έναν ιρανικό λιμένα στον Αραβικό Κόλπο».

Το πλοίο φέρεται να κινούνταν σε διεθνή ύδατα με προορισμό το νησί Χάργκ.

Όπως τονίζει η CENTCOM, «το πλήρωμα του πλοίου αγνόησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβιάζοντας τις οδηγίες των αμερικανικών δυνάμεων πολλές φορές σε διάστημα 24 ωρών».

 Στην συνέχεια αποφάσισαν να χτυπήσουν το πλοίο με ένα αμερικανικό αεροσκάφος ακινητοποίησε το σκάφος εκτοξεύοντας έναν πύραυλο Hellfire στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ακινητοποιώντας το.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στην συνέχεια οι Ιρανοί, «σε απάντηση σε αυτή την επιθετική ενέργεια και την παραβίαση των κανόνων ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ένα πλοίο του αμερικανο-σιωνιστικού εχθρού (σ.σ.

δεν είναι ακόμα σαφές αν είναι αμερικανικών ή ισραηλινών συμφερόντων), με το όνομα “Panaya” (πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κυπριακής εταιρείας με σημαία Λιβερίας), δέχτηκε πυραυλική επίθεση από τις ναυτικές δυνάμεις του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Θα μπορούσε το επεισόδιo ΗΠΑ – Ιράν να τελειώσει στο «μια σου και μια μου» Στην συνέχεια οι ΗΠΑ (οι οποίες αποδέχονται την ανακοίνωση των Φρουρών πως χτυπήθηκε το Panaya και αποδίδουν εκεί την επόμενη επίθεσή τους), χτύπησαν έναν πύργο τηλεπικοινωνιών των Φρουρών της Επανάστασης, στο νότιο τμήμα του νησιού Κεσμ.

Σε επόμεν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies