ΚΑΙΡΟΣ · LIVE25.3°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 39



Υπό το φως και των γεγονότων στη Θέουτα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU) δήλωσε χθες Παρασκευή ότι σκοπεύει να διατηρήσει τους συνοριακούς ελέγχους στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας και μετά τον Σεπτέμβριο, οπότε και επρόκειτο να εκπνεύσει η ισχύς του μέτρου (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ints Kalnins, επάνω, ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ).

Επιπλέον μέτρα κρίνει απαραίτητα το συνδικάτο των αστυνομικών, ενώ η Αριστερά ζητά η Γερμανία να δεχτεί μετανάστες από τον ισπανικό θύλακα.«Η κατάσταση στη Θέουτα καταδεικνύει την ασταθή φύση της παράνομης μετανάστευσης» «Θα επεκτείνουμε την επιλογή των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα και μετά τον Σεπτέμβριο.

Για να διατηρηθούν οι επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, πρέπει να διατηρηθούν ευέλικτοι και προσαρμοσμένοι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα», δήλωσε ο κ.

Ντόμπριντ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για πόσο καιρό θα παραταθούν οι έλεγχοι, οι οποίοι ισχύουν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Αρχικά οι έλεγχοι αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς και την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) και, παρά την κριτική, ανανεώθηκαν τρεις φορές.

«Η κατάσταση στη Θέουτα καταδεικνύει την ασταθή φύση της παράνομης μετανάστευσης», είπε επίσης ο υπουργός, αναφερόμενος στην παράνομη είσοδο περίπου 60.000 μεταναστών από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι η Ισπανία «πρέπει το συντομότερο δυνατό να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση», χαιρέτισε όμως ταυτόχρονα και την πρόθεση της Μαδρίτης «να μην επιτρέψει στους παράνομους μετανάστες την είσοδο στην ευρωπαϊκή ήπειρο» και ζήτησε από το Μαρόκο «να δεχτεί αμέσως πίσω τους παράνομους μετανάστες».

Προστασία συνόρων Με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα, η Γερμανική Ενωση Αστυνομικών (GdP) προειδοποίησε για πιθανή αύξηση των προσπαθειών παράνομης εισόδου στη Γερμανία.

«Η κατάσταση δείχνει επίσης ότι η παράνομη με...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 25.3 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies