ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.2°CΣχεδόν αίθριος53% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η νέα εποχή του ευρώ

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 35



Μπορεί να ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών πληρωμών, όμως το μετρητό χρήμα εξακολουθεί να παίζει κεντρικό ρόλο στις ζωές μας.

Προς τα τέλη της φετινής χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να λάβει απόφαση για τη μορφή που θα έχουν τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ευρώ που θα αλλάξουν τα μοτίβα των τραπεζογραμματίων, αν και το 2013 ξεκίνησε η κυκλοφορία της σειράς Europa, που έφερε κάποιες μικρές αλλαγές στην πρώτη «γενιά» χαρτονομισμάτων του ευρώ, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2002, με την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος.Στις 23 Ιουλίου, παρουσιάστηκαν στη Φρανκφούρτη και στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ οι δέκα προτάσεις που έχουν προκριθεί στην τελική φάση της επιλογής.

Οι προκριθείσες προτάσεις ακολουθούν ένα από τα δύο θέματα που έχουν επιλεγεί ήδη από το 2023: α.

Ευρωπαϊκός πολιτισμός β.

Πουλιά και ποτάμια της Ευρώπης Στο θέμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην πρόσθια όψη απεικονίζονται σημαντικές φιγούρες της επιστήμης και της τέχνης.

Η Μαρία Κάλλας στα 5 ευρώ, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν στα 10 ευρώ, η Μαρί Κιουρί στα 20 ευρώ, ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες στα 50 ευρώ, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στα 100 ευρώ και η Μπέρτα φον Σούτνερ στα 200 ευρώ.

Στην οπίσθια όψη, απεικονίζονται καλλιτέχνες του δρόμου στα 5 ευρώ, μία χορωδία στα 10 ευρώ, μια σχολική ή πανεπιστημιακή αίθουσα στα 20 ευρώ, μία βιβλιοθήκη στα 50 ευρώ, ένας χώρος με μοντέρνα τέχνη στα 100 ευρώ και μία πλατεία στα 200 ευρώ.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στο θέμα των ποταμών και των πουλιών, η μπροστινή όψη δείχνει μια ορεινή πηγή και μια σβαρνίστρα (είδος πτηνού) στα 5 ευρώ, έναν καταρράκτη και μία αλκυόνη στα 10 ευρώ, μια κοιλάδα και μια μεροπίδα στα 20 ευρώ, ένα «φιδωτό» ποτάμι και έναν λευκοπελαργό στα 50 ευρώ, την κοίτη ενός ποταμού και μία αβοκέτα (ανώραμφος) στα 100 ευρώ, ένα θαλάσσιο τοπίο και μία σούλα (θαλασσοπούλι) στα 200 ευρώ.

Στην πίσω όψη, απεικονίζονται τα κτίρια ευρωπαϊκών θεσμών: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα 5 ευρώ, το ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24.2 °C · 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies