ΚΑΙΡΟΣ · LIVE25.5°CΣχεδόν αίθριος36% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κόνιτσα: Μεγάλη αναζωπύρωση στο δάσος στην Τραπεζίτσα - Συνεχίζει να καίει για πέμπτη ημέρα

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 33



Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αναζωπύρωση στο δάσος στην Τραπεζίτσα στην Κόνιτσα που καίει από την περασμένη Δευτέρα σε ιδιαίτερα δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό και από χθες Παρασκευή εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Σήμερα τα απόγευμα φαίνεται η φωτιά να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις όπως φαίνεται από το μεγάλο σύννεφο πυκνού καπνού καπνού που υψώνεται στο βουνό.Μεγάλη αναζωπύρωση Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή κλήθηκαν και επιχειρούν πέντε συνολικά εναέρια μέσα, τρία ελικόπτερα και δύο καναντέρ που παίρνουν νερό από τη λίμνη Παμβώτιδα, κάνουν τη ρίψη και επιστρέφουν.

Οι ρίψεις από τα Καναντέρ είναι επιτυχημένες και απολύτως αναγκαίες είναι όμως μεγάλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πλήρωση των δεξαμενών τους στα Ιωάννινα, την πτήση μέχρι το σημείο ρίψης στην Κόνιτσα και την επιστροφή τους καθώς αυτό υπολογίζεται περίπου σε 25 – 30 λεπτά της ώρας.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας που είναι το ότι τα καναντέρ χρειάζεται να μεταβούν για ανεφοδιασμό καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν κάτι που αυξάνει πολύ περισσότερο τη χρονική απόσταση μεταξύ των ρίψεων.

Από εδάφους έχουν κινητοποιηθεί 60 πυροσβέστες από τα πεζοπόρα τμήματα και τις ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας ενώ από το πρωί ισχυρή είναι και η παρουσία εθελοντών από την περιοχή της Κόνιτσας όπως έγινε και τις πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς.

Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ανάγλυφου που μαίνεται η πυρκαγιά και το οποίο ουσιαστικά είναι απροσπέλαστο με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και την προσπάθειά τους στο να μην κατέβει η φωτιά προς την πόλη της Κόνιτσας και στο δάσος που είναι πάνω από αυτήν.

Νέα απαγόρευση πρόσβασης στη χαράδρα Αώου Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας στην Κόνιτσα με τη συ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 25.5 °C · 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies