Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Τανάγρα.
Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η πολεμική αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα μετά τη συντριβή του μοιραίου F-4 Phantom στη διάρκεια του Athens Flying Week και τον θάνατο των δύο χειριστών, του 40χρονου επισμηναγού Ιωάννη Μπλέτσα και του 37χρονου σμηναγού Δημήτρη Πέτρου.
Η δριμύτατοτητα της συντριβής αποτυπώνεται και στην έκταση του σημείου όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, καθώς τμήματα του αεροσκάφους εκτοξεύτηκαν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, φτάνοντας ακόμα και κοντά στα πρώτα σπίτια της περιοχής.Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας στην Τανάγρα παραμένουν υπό διερεύνηση.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστεί τι συνέβη στα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης, όταν το Phantom, στη διάρκεια της επίδειξης στο πλαίσιο του Athens Flying Week, βρέθηκε σε χαμηλό ύψος και με σημαντική κλίση, πριν προσκρούσει στο έδαφος.
«Ήταν μία πτήση high risk, με μεγάλη ταχύτητα, με πολύ μεγάλη κάθοδο και με μία πάρα πολύ κλειστή στροφή, με πολλά G, που εκεί πιστεύω ή ότι έχασε τον έναν του κινητήρα, ήταν πάρα πολύ χαμηλά, δεν τον κράτησε και γι’ αυτό χτύπησε το αεροσκάφος πάνω στην κολόνα της υψηλής τάσης» Καθοριστικά στοιχεία για την ανασύσταση των τελευταίων στιγμών της πτήσης πρόκειται να προκύψουν από τα βίντεο που έχουν καταγράψει καρέ-καρέ την πτώση, αλλά και από τις τελευταίες συνομιλίες των δύο χειριστών με τον Πύργο Ελέγχου.
Τανάγρα: «Γιατί έχασε ύψος το αεροσκάφος;» Για την πτώση του μοιραίου Phantom μίλησε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο MEGA o αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης. Όπως δήλωσε την ερώτηση που θα απασχολήσει την Επιτροπή Ασφαλείας Πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας είναι γιατί το αεροσκάφος έχασε ύψος.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Οι αεροπορικές επιδείξεις διαφέρουν από αεροσκάφος σε αεροσκάφος.
Για παράδειγμα, τα F16, τα Mirage 2000, τα Rafale κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό.
Είναι αεροπλάνα με άλλες δυνατότητες, και κάνουν ε...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































