ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.8°CΑσθενής βροχή59% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Από τη Δευτέρα οι έλεγχοι της Πολεοδομίας στην Πλάκα – Τα αίτια της έκρηξης και η στατικότητα των όμορων κτιρίων στο επίκεντρο

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 28



Στις αρχές της εβδομάδας θα βρεθούν στην Πλάκα τα στελέχη της Πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων, με σκοπό να κάνουν ελέγχους τόσο για τα αίτια της τραγωδίας με τους έξι νεκρούς, όσο και για τη στατικότητα των γύρω κτιρίων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με με την κατάσταση των όμορων του κατεστραμμένου νεοκλασικού κτιρίων ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Γραμματικογιάννης τόνισε ότι έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές και απώλειες, ενώ η παλαιότητά τους αυξάνει την ανάγκη για λεπτομερή έλεγχο της στατικότητάς τους.Όπως δήλωσε ο κ.

Γραμματικογιάννης, τα δύο κτίρια δεν είναι αυτή τη στιγμή κατοικήσιμα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται λόγω των σοβαρών βλαβών που έχουν υποστεί.

Περισσότερο αναλυτικοί έλεγχοι πρόκειται να γίνουν από τη Δευτέρα, με σκοπό να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος των ζημιών και να αξιολογηθεί η κατάσταση των γειτονικών κατασκευών.

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε από χθες στην περιοχή και πραγματοποίησε έναν πρώτο έλεγχο, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εξελιχθούν οι εργασίες στα συντρίμμια.

Πιθανότερο σενάριο η «εσωτερική» διαρροή Σε ό,τι αφορά τα αίτια της ισχυρής έκρηξης, ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το συμβάν δεν φαίνεται να συνδέεται με το εξωτερικό δίκτυο φυσικού αερίου.

«Δεν αφορά το εξωτερικό δίκτυο.

Προφανώς εδώ έχουμε αστοχία στην κατασκευή του δικτύου στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι παραμένει υπό διερεύνηση το τι ακριβώς συνέβη και αν είχαν προηγηθεί εργασίες στο κτίριο τις προηγούμενες ημέρες.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Πάντως, τα ακριβή αίτια της έκρηξης πρόκειται να προσδιοριστούν από τις αρμόδιες αρχές και τους ειδικούς που εξετάζουν τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος.

«Από την πρώτη στιγμή στα συντρίμμια» Μιλώντας για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στην επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων στα συντρίμμια του νεοκλασικού κτιρίου...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή · 17.8 °C · 59%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies