Τα περί αναβολής της επανέναρξης των εργασιών της Γραμμής 4 στην Κυψέλη για μετά την εκλογική αναμέτρηση απέκλεισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.
«Όχι, δεν έχει καμία βάση αυτό», απάντησε για τη σχετική αναφορά σε άρθρο.
Όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να δοθεί χρονοδιάγραμμα, επειδή οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, «αλλά ο στόχος είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, με απόλυτη ασφάλεια για τους κατοίκους και για τις κατασκευές».Ν.
Ταχιάος: Η επανεκκίνηση επείγει και για τεχνικούς λόγους Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε (MEGANEWS 104.6) ότι η παρατεταμένη ακινησία του μηχανήματος ενέχει προβλήματα.
«Επείγει να ξεκινήσει ο μετροπόντικας και για τεχνικούς λόγους.
Τα κοπτικά δεν είναι δυνατόν να μείνουν επ’ αόριστον ακίνητα, γιατί θα πετρώσει η κεφαλή και μετά η επανεκκίνηση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη», δήλωσε.
Έκανε σαφές ότι το ενδιαφέρον για την επανεκκίνηση είναι κοινό για το Δημόσιο, την Ελληνικό Μετρό και τον ανάδοχο, αλλά ότι «πρωτίστως υπάρχει το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και των περιουσιών τους.
Είναι πρώτη προτεραιότητα».
Οι αποκαταστάσεις δεν περιμένουν τον μετροπόντικα Στην ερώτηση αν η αποκατάσταση των κτιρίων θα προηγηθεί ή θα γίνει παράλληλα με την επανεκκίνηση, ο κ.
Ταχιάος διέκρινε τρία ζητήματα: · Τα κτίρια πάνω από την ήδη κατασκευασμένη σήραγγα, όπου δεν παρατηρούνται πλέον καθιζήσεις: Εκεί οι αποκαταστάσεις μπορούν και πρέπει να ξεκινήσουν, ως υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας, εφόσον βεβαίως ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες έρευνες.
Οι εργασίες αυτές δεν επηρεάζονται από τη λειτουργία του μετροπόντικα.
· Τα κτίρια πάνω από το σημείο όπου είναι σήμερα το μηχάνημα, που παραμένουν στη ζώνη επιρροής του.
Γι’ αυτά εκπονείται μελέτη τρωτότητας και θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα ασφαλείας πριν από την επανεκκίνηση, ώστε να μην παρουσιαστούν περαιτέρω προβλήματα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); · Τη συνέχιση της διάνοιξης χωρίς να σχηματιστεί πρόβλημα στα κτίρια που ακολουθού...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































