ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.8°CΑσθενής βροχή87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ασθενοφόρα στην περιφέρεια: Στρατιωτικοί για κάθε χρήση

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 41

To πρόσφατο συμβάν στην Κύθνο με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου   μπορεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας αλλά και με τον δήμαρχο του νησιού, να μην εκτυλίχθηκε όπως αρχικά περιγράφηκε, όμως η ουσία του προβλήματος παραμένει: η ελληνική περιφέρεια είναι αθωράκιστη στο θέμα της διακομιδής έκτακτων περιστατικών υγείας.

Καταρχάς, σημειώνεται πως το σύστημα διακομιδής έκτακτων περιστατικών γίνεται με δύο τρόπους: από το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) και από τα ασθενοφόρα που υπάγονται στα Κέντρα Υγείας στην περιφέρεια.Στην πρώτη περίπτωση λόγω και του μεγάλου κεντρικού μηχανισμού, τα κενά και οι αρρυθμίες αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα.

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στην περιφέρεια, εκεί όπου αντανακλώνται συσσωρευμένα προβλήματα στον τομέας της υγείας.

Στρατιωτικοί σε διασώσεις χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις Στην πρόσφατη περίπτωση της Κύθνου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) αλλά και τον δήμαρχο του νησιού, το ασθενοφόρο δεν καθυστέρησε, έφτασε εκεί μέσα σε 25 λεπτά από την ώρα που εκλήθη, ενώ το άτομο το οποίο αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση την ώρα της κλήσης του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταμάτη Γαρδέρη, ο οποίος μίλησε στο in, ο διασώστης που εργαζόταν στο νησί επί 10 συναπτά έτη μετατέθηκε πριν από έναν μήνα σε άλλη περιοχή (το αιτήθηκε ο ίδιος για οικογενειακούς λόγους).document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Έκτοτε, τα δύο ασθενοφόρα του νησιού τα οδηγούν δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι συνεπικουρούν στο έργο του ΕΚΑΒ στην Κύθνο σταθερά εδώ και 3 χρόνια.

Πριν από τρία χρόνια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) θεσπίστηκε το μέτρο, στρατιωτικοί να μπορούν να στελεχώνουν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια.

Η λύση «μπάλωμα» χρησιμοποιείται έκτοτε εκτεταμένα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την κυβέρνηση το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, μετά από μια σειρά τραγικών περιστατικών σε νησιά και περιοχές της περι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή · 13.8 °C · 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies