ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.9°CΤοπικά νέφη64% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τετράωρη στάση εργασίας διανομέων και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Τετράωρη στάση εργασίας διανομέων και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας

Οι διανομείς συγκεντρώνονται σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου 29, και παράλληλα κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Την κινητοποίηση αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων efood Π. Αττικής.

Όπως αναφέρουν, η ευρωπαϊκή οδηγία για τις πλατφόρμες πρέπει να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο έως τις 2/12.

Μαζί με άλλα 13 σωματεία, σημειώνουν μεταξύ άλλων, παίρνουν θέση για όσα έρχονται. Απαιτούν η νέα νομοθεσία να θέσει επιτέλους όρια στις πλατφόρμες και να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους.

Προτάσεις και διεκδικήσεις των διανομέων

Για τον δίκαιο χαρακτηρισμό της εργασίας επισημαίνουν πως πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι παρέχουν μισθωτή εργασία, με τη θέσπιση μαχητού τεκμηρίου. Αυτό δεν υποχρεώνει όλους να γίνουν μισθωτοί, δίνει όμως τη δυνατότητα σε όσους το επιλέγουν και κατοχυρώνει δικαιώματα όπως δώρα, τριετίες, άδειες, κάλυψη ατυχήματος και κάλυψη εξόδων για μηχανή και καύσιμα.

Στο πεδίο της αλγοριθμικής διαφάνειας υποστηρίζουν ότι η εργοδοσία δεν επιτρέπεται να αυθαιρετεί έχοντας τον αλγόριθμο για όπλο. Θέλουν να γνωρίζουν με ποιον τρόπο και βάσει ποιων κριτηρίων ο αλγόριθμος της πλατφόρμας καθορίζει την αμοιβή, την αξιολόγηση και την ανάθεση παραγγελιών. Κανένας βασικός κανόνας, προσθέτουν, δεν πρέπει να μένει άγνωστος στους εργαζόμενους.

Ζητούν να σταματήσει η απόκρυψη πίσω από τους εργολάβους. Οι εταιρείες πλατφόρμας, αναφέρουν, δεν πρέπει να αποποιούνται τις ευθύνες τους όταν ο εργολάβος που έχουν προσλάβει αυθαιρετεί και τους στερεί δικαιώματα. Απαιτούν να φέρουν πλήρη ευθύνη για όσα πράττει ο εργολάβος, ώσπου να καταργηθεί η εργολαβία.

Θέτουν ακόμη αίτημα για σαφή και δίκαιο μισθό, μέτρα προστασίας και δικαιώματα στους freelances. Χρειάζεται, λένε, ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα που να καλύπτει ολόκληρη τη βάρδια, ώστε να μην χάνουν χρήματα όταν η πλατφόρμα δεν τους δίνει παραγγελίες. Η καθαρή αμοιβή πρέπει να εμφανίζεται καθαρά και χωριστά από τη χιλιομετρική αποζημίωση. Σε εργατικό ατύχημα η πλατφόρμα οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη της και να αποδίδει μέσα προστασίας.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies