Αεροπλάνο που φέρεται να μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Σαουδική Αραβία προς την κυβέρνηση του Άντεν προσγειώθηκε και η Ανσάρ Αλλάχ απηύθυνε στη συνέχεια πολλές προειδοποιήσεις εκκένωσης του αεροδρομίου. Τελικά χτύπησε τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.
Η κυβέρνηση του Άντεν προειδοποιεί για ενδεχόμενο πρόβλημα στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Υεμένης. Όπως αναφέρει, το αεροδρόμιο «αποτελεί ζωτική ανθρωπιστική αρτηρία και την κύρια πύλη πρόσβασης στη νότια Υεμένη». Έκανε επίσης λόγο για τραυματισμούς αμάχων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.
Δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωσαν στο Reuters ότι η εναέρια κυκλοφορία διακόπηκε μετά την επίθεση. Δεν είναι σαφές αν η διακοπή είναι προσωρινή εξαιτίας της ζημιάς στον αεροδιάδρομο. Πηγή από τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας είπε ότι μέρος του προσωπικού του ΟΗΕ αποχώρησε από το αεροδρόμιο λίγο πριν από την επίθεση και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
Ο Γιαχιά Σαρί, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης που πρόσκεινται στην Ανσάρ Αλλάχ, έγραψε στο X ότι η προειδοποίηση εκκένωσης προκλήθηκε από την παρουσία, όπως ισχυρίστηκε, σαουδαραβικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους που μετέφερε όπλα.
Πέρα από τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου του Άντεν, κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις και σε άλλα σημεία της πόλης πριν εκδοθεί η προειδοποίηση.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν ζημιές στον διάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου του Άντεν, στη νότια Υεμένη, μετά από επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων των Χούτι. Στο βάθος διακρίνεται σταθμευμένο στρατιωτικό μεταγωγικό C-130 Hercules με λευκή εμφάνιση, που πιθανόν ανήκει στην RSAF. Την ανάρτηση έκανε ο λογαριασμός Egypt's Intel Observer (@EGYOSINT) στις 28 Οκτωβρίου 2026.
Η Ανσάρ Αλλάχ κατέκτησε εδάφη στην Περιφέρεια του Ταΐζ, πόλης με ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η κατάληψή της θα ανοίξει τον δρόμο για επίθεση στην πόλη-λιμάνι του Άντεν.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah, που ελέγχεται από τους Χούτι, μετέδωσε ότι 14 άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε αυτό που περιέγραψε ως σαουδική επίθεση στην περιοχή Τζάουφ, στο βόρειο τμήμα της Υεμένης.

































