Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-10-2026 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 2-11-2026, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής της Γ.Α.Δ.Α. πραγματοποίησε ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής. Η επιχείρηση εντασσόταν σε στοχευμένες δράσεις και τροχονομικούς ελέγχους.
Στους ελέγχους μετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας της ίδιας Διεύθυνσης.
Συλλήψεις για οδήγηση υπό αλκοόλ
Διενεργήθηκαν 35.769 έλεγχοι αλκοολομέτρησης και βεβαιώθηκαν 272 παραβάσεις. Συνελήφθησαν 23 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ, με ένδειξη άνω του 0.60 mg/l. Οι συλλήψεις οδηγών στους ελέγχους ανήλθαν σε 48 και οι 23 από αυτούς είχαν καταναλώσει αλκοόλ.
Βεβαιώθηκαν επιπλέον 7.514 παραβάσεις. Ενδεικτικά αφορούσαν υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Ακινητοποιήθηκαν 695 οχήματα, από τα οποία 138 απομακρύνθηκαν με γερανό. Αφαιρέθηκαν επίσης 1.090 άδειες ικανότητας οδήγησης και 272 άδειες κυκλοφορίας.
Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αντιστοιχούν σε μόλις 0,76% επί του συνόλου.
Όπως επισημαίνεται, οι έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

































