Γενηδούνιας: Θα είμαι υποψήφιος - Είτε θέλει, είτε δεν θέλει η Hellenic Train θα με βλέπει στους αγώνες Ημερομηνία:
Σήμερα 2/5/2025, 11:52 - Εμφανίσεις: 18
Στο τοξικό κλίμα που καλλιεργεί η Hellenic Train και στις «ισχυρές συστάσεις» και τις πιέσεις που ασκεί στους μηχανοδηγούς να μην μιλάνε, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος Κώστας Γενηδούνιας σημειώνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί ξανά ενεργά με τον συνδικαλισμό θέτοντας υποψηφιότητα για το ΔΣ του σωματείου.
Η απόφασή του αυτή ήταν ο λόγος για την απόλυσή του, όπως τονίζει τόσο ο ίδιος αλλά και τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train.
Ο ίδιος κατηγόρησε τη Hellenic Train, μία ιταλική κρατική εταιρεία όπως δήλωσε, ότι φέρεται στην Ελλάδα με όρους αποικίας.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ιταλία «χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο όταν τους λέμε για τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ», συμπλήρωσε μιλώντας στον ANT1.
«Πρέπει να φέρεται εδώ όπως φέρεται στους εργαζόμενους της στην Ιταλία».
«Μόλις μάθανε ότι σκοπεύω να επιστρέψω στον συνδικαλισμό με απολύσανε», δήλωσε ο κ.
Γενηδούνιας.
«Στο χαρτί που μου στείλανε δεν αναφέρεται ο λόγος της απόλυσής μου.
Πώς μιλάνε για ανεπάρκεια όταν ο διευθυντής μου 20 ημέρες πριν, μου στέλνει γραπτώς ότι κάνω εξαιρετική δουλειά;».
Θα είμαι υποψήφιος «Δεν με φώναξαν καν να μου πουν ότι απολύομαι αλλά στείλανε κλητήρα στο σπίτι μου.
Η κόρη μου δίνει πανελλήνιες, ο γιος μου είναι σε άδεια από τον στρατό και ήταν στο σπίτι.
Ακόμα κι αυτή η συμπεριφορά….Γιατί τέτοια ανάλγητη στάση; Τελικά σε αυτή τη χώρα ενοχλεί η αλήθεια και ο συνδικαλισμός», συμπλήρωσε ο κ.
Γενηδούνιας.
Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος για το ΔΣ του σωματείου των μηχανοδηγών καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό.
«Είτε θέλει η Hellenic Train, είτε δεν θέλει θα με βλέπει στους αγώνες τους κοινωνικούς και τους εργασιακούς».
«Τα όσα κατέθεσε ο κ.
Γενηδούνιας αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δικογραφίας και θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της δίκης» Ερωτηθείς για δηλώσεις συγγενή θυμάτων των Τεμπών που του προσάπτει κατηγορίες ότι ήταν στέλεχος της εταιρείας με ύποπτο ρόλο ο κ.
Γενηδούνιας αφού εξεδήλωσε τον σεβασμό του στον συ...