Σέρρες: Συγκλονίζει ο 19χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο νοσοκομείο - «Είχα τυφλωθεί, έτρεχαν αίματα» Ημερομηνία:
Σήμερα 20/6/2025, 18:20 - Εμφανίσεις: 13
Για την στιγμή της έκρηξης μίλησε στο Live News o 19χρονος που τραυματίστηκε στη διάρκεια εργασιών στο νοσοκομείο της Λάρισας.
«Δεν χτύπησα κάπου, δεν χτύπησε κόκκαλο.
Στα πόδια, στα καλάμια κάηκα και στα χέρια μου».
Ο ένας από τους δύο τραυματίες είναι 45χρόνος ψυκτικός μόνιμος υπάλληλος του νοσοκομείου και ο άλλος 19χρόνος μαθητευόμενος του ΟΑΕΔ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το πιθανότερο σενάριο είναι η έκρηξη φιάλης οξυγόνου.
Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική, ακούστηκε σε όλο το νοσοκομείο, όλοι έτρεξαν να δουν τι συνέβη και να βοηθήσουν τους τραυματίες.
Αγωνία και «σιωπητήριο» «Έπεσα για 3 δευτερόλεπτα κάτω, μετά σηκώθηκα.
Δεν έβλεπα από το αριστερό και το δεξί μου ήταν θόλωσε.
Βούλωσαν τα αυτιά μου και έτρεχαν αίματα», δήλωσε ο 19χρονος.
Όπως δήλωσε ο 19χρονος, στις αρχές δεν έβλεπε καθόλου από το αριστερό μάτι του, αλλά οι γιατροί του κάνουν συνέχεια θεραπείες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Οι γιατροί μου είπαν ότι θα γίνω καλά.
Δεν χρειάζομαι πλαστική, ούτε το μάτι μου θα χάσω.
Όλα καλά».
Ενώ για το πώς έγινε η έκρηξη ο ίδιος περιέγραψε: «Είχαμε ένα ψυγείο επαγγελματικό, το οποίο είχε διαρροή και δεν μπορούσαμε να τη βρούμε.
Τελικά το αφεντικό μου βρήκε την διαρροή με φιάλη οξυγόνου.
Το γέμισε αλλά το γέμισε τέρμα και μετά έβαλε φωτιά, αφού βρήκε τη διαρροή και έκανε μπαμ».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Την ίδια ώρα, ο προβληματισμός μεγαλώνει στην σκέψη τι θα μπορούσε να γίνει σε ένα χώρο που υπάρχουν και μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούν ραδιενεργά υλικά.
Ενδεικτικό της ταραχής είναι πως η έκρηξη, αν και δεν συνοδεύτηκε από φωτιά, προκάλεσε αναστάτωση στη μονάδα και κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο για προληπτικούς λόγους και για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.
Στο νοσοκομείο και μάλιστα στο ισόγειο λειτουργεί μονάδα χημειοθεραπείας που πριν λίγο καιρό μεταφέρθηκε από τον 2ο όροφο στο ισ...