Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.8 °C 25%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΛεΜπρόν: «Το ΝΒΑ να δει τους κανόνες της FIBA»
Ημερομηνία: Σήμερα 25/6/2025, 16:52 - Εμφανίσεις: 10



Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, στα 40 του χρόνια και παραμένοντας μία από τις κυρίαρχες μορφές στο παγκόσμιο μπάσκετ, επδήλωσε στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από τις διαφορές στους κανονισμούς μεταξύ FIBA και NBA.

Σε επεισόδιο του προσωπικού του podcast Mind the Game, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA απάντησε στην ερώτηση ενός ακροατή αναφορικά με το αν θα επιθυμούσε να υιοθετήσει το NBA τους κανονισμούς της FIBA.

Ο ίδιος δήλωσε ότι υπολογίζει το διεθνές στυλ παιχνιδιού, επισημαίνοντας πως «η FIBA είναι εξαιρετική, αλλά το NBA είναι ξεχωριστή για έναν λόγο».

Παρ’ όλα αυτά, αναγνώρισε πως «υπάρχει περιθώριο για εξερεύνηση ενός ενδιάμεσου δρόμου, ειδικά αν θα μπορούσε να βελτιώσει το άθλημα».

Ο Τζέιμς, με τη μεγάλη του εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, εξήρε την ένταση και το επίπεδο φυσικής επαφής που χαρακτηρίζει τους αγώνες της FIBA.

Πάντως, εξεδήλωσε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο το κοινό θα είχε την επιθυμία να παρακολουθεί ένα τόσο «σκληρό» στυλ παιχνιδιού σε 82 αγώνες κανονικής περιόδου.

Μεταξύ των στοιχείων που του προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση, ο James αναφέρθηκε στον κανονισμό που επιτρέπει στους αμυντικούς να αγγίζουν την μπάλα αφού χτυπήσει στο στεφάνι (interference), κάτι που δεν ισχύει στο NBA.

Όπως είπε, «είναι συναρπαστικό και πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται», προσθέτοντας ότι οι παίκτες δεν θα κυριαρχούσαν τόσο εύκολα, όπως ίσως νομίζει κανείς.

Ακόμα, αναφέρθηκε θετικά στη μικρότερη διάρκεια των αγώνων στη FIBA (4 δεκάλεπτα αντί για 4 δωδεκάλεπτα), σημειώνοντας ότι αυτό προσδίδει μεγαλύτερη αίσθηση επείγοντος στο παιχνίδι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρότι έδειξε ανοικτός σε κάποιες αλλαγές, εμφανίστηκε επιφυλακτικός εν συγκρίσει με μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν τον «πυρήνα» του NBA.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην άμυνα ζώνης, που στη FIBA επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς, ενώ στο NBA απαγορεύεται να παραμείνει αμυντικός πάνω από τρία δευτερόλεπτα στη ρακέτα χωρίς να μαρκάρει άμεσα αντίπαλο.

Κατά τον Τζέιμς, η πλήρη...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.8 °C 25%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies