Καιρός: Συναγερμός για το κύμα καύσωνα με 42άρια - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ Ημερομηνία:
Σήμερα 6/7/2025, 08:24 - Εμφανίσεις: 14
Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει η Ελλάδα από σήμερα Κυριακή 6 Ιουλίου καθώς ο θερμικός θόλος που «ζεμάτισε» την Ευρώπη, έρχεται και στη χώρα μας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.
Οι συνθήκες καύσωνα πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα οι χειρότερες μέρες θα είναι η Δευτέρα κυρίως αλλά και η Τρίτη, με θερμοκρασίες θα ακουμπήσουν ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και τονίζει πως «πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας από την Κυριακή (06-07-25) έως και την Τετάρτη (09-07-25).
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (07-07-25) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Επισημαίνεται ότι: Α.
Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Β.
Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
Γ.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Σε κλοιό καύσωνα η χώρα Πιο αναλυτικά: 1.
Την Κυριακή (06-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν: α) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 38 με 39 και πιθανώς τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
β) στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); 2.
Τη Δευτέρα (07-07-25) πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και σε όλα τα ηπειρωτικά ενώ θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασί...