Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη - Νεκροί μέσα σε λέμβο οι 18 μετανάστες Ημερομηνία:
Σήμερα 6/12/2025, 21:44 - Εμφανίσεις: 13
Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες νότια της Ιεράπετρας, στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν υπήρξε ναυάγιο, αλλά οι άνθρωποι είχαν πεθάνει από κακουχίες και ασιτία τουλάχιστον μία μέρα πριν.
Το σκάφος όπου επέβαιναν εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο.
Αποτελεί το συμβάν με τους περισσότερους νεκρούς εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σκάφος με τους νεκρούς μετανάστες εντοπίστηκε το τραγικό 26 ν.μ.
νότια της Χρυσής.
Το σκάφος βρήκε διερχόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας να και ειδοποίησε την Ελληνική Ακτοφυλακή.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το Λιμενικό δήλωσε ότι οι 18 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία και ασιτία, καθώς διέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία.
ΜΜΕ της Κρήτης αναφέρουν ότι οι δύο διασωθέντες, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν στις αρχές ότι το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Επιπλέον, ότι πάλευαν πολλές ώρες με τα κύματα, ενώ δεν είχαν τροφή και προστασία από τις συνθήκες.
Οι πληροφορίες του Λιμενικού αναφέρουν επίσης ότι όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι μετανάστες στη θάλασσα.
Όλοι οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν εντός του σκάφους....