Αποστρατεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κουμπάρες της ΕΥΠ που δεν... μιλούσαν για το Predator Ημερομηνία:
Σήμερα 25/1/2026, 20:52 - Εμφανίσεις: 9
Αποστρατεύτηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι δύο κουμπάρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ευαγγελία Γεωργακοπούλου και Γεωργία Ζάρα, που συνυπηρετούσαν στην ΕΥΠ την περίοδο του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων.
Τονίζεται ότι οι κ.κ.
Γεωργακοπούλου και Ζάρα, που ήταν διευθύντριες γενικών καθηκόντων, τέθηκαν εκτός οργανικών θέσεων κατά τις με τον βαθμό του ταξιάρχου.
Η πρώτη είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών και Β΄ υποδιευθύντρια Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος και η δεύτερη ως -αποσπασμένη- τμηματάρχης στην υπηρεσία ασφαλείας.
Να υπενθυμιστεί ότι το διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΠ, Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, είναι το άτομο που φέρεται ότι υπέγραψε ώστε να γίνουν οι επισυνδέσεις στους Νίκο Ανδρουλάκη, Θανάση Κουκάκη και η οποία είχε υπό τις διαταγές της περί τα 50 άτομα, αποσπασμένα από την ΕΛ.ΑΣ., τα οποία, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών και άρχισαν οι αποκαλύψεις, επέστρεψαν άρον άρον στις υπηρεσίες τους.
Παράλληλα, άλλα δημοσιεύματα, που επικαλέστηκε στη δική των υποκλοπών ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Ζαχαρίας Κεσσές, την εμφανίζουν ως βασική χειρίστρια του Predator.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η Γεωργία Ζάρα είχε κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη των υποκλοπών, επισημαίνοντας ότι μετατέθηκε στην ΕΥΠ τον Σεπτέμβριο του 2019, λέγοντας πως «πολλοί άνθρωποι ήθελαν να υπηρετήσουν σε αυτήν την υπηρεσία».
Το παράδοξο στην κατάθεση της κ.
Ζάρα στη δική των υποκλοπών ήταν ότι, παρότι παραδέχθηκε αρχικώς ότι γνωρίζει την κ.
Γεωργακοπούλου, έπρεπε να ερωτηθεί συγκεκριμένα από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας για την κουμπαριά τους για να τη γνωστοποιήσει.
Παράλληλα, επέμενε ότι μαζί με την κουμπάρα της δεν συζήτησαν για την επίμαχη υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με το Predator.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η στιχομυθία από την κα...