Ημέρα σημαντικών αποφάσεων η Τρίτη (15/9) για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Η Θεσσαλονίκη είναι μάλιστα το επίκεντρο των εξελίξεων, αφού εκεί θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, με σκοπό να τιμήσει έτσι την ΕΠΟ και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων «ζωής» της.
Και η Ομοσπονδία θα έχει σημαντικά θέματα στην ατζέντα της, όπως το θέμα της αλλαγής του φορμάτ των προκριματικών φάσεων για τις Εθνικές ομάδες, αλλά και τις έδρες των τελικών για το 2028 και το 2029.
Ως προς τα προκριματικά των Εθνικών, αν όντως ληφθεί απόφαση η αλλαγή που έχει στα σκαριά η UEFA, τότε θα αλλάξει πλήρως η εικόνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σε αυτό το κομμάτι.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε ένα νέο σύστημα μιας League Phase, το οποίο θα εναρμονίζεται με αυτά των συλλογικών διοργανώσεων.Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, πρόκειται να διαμορφωθεί μια λίγκα 36 εθνικών ομάδων, στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι 36 καλύτερες της Ευρώπης.
Κάθε ομάδα θα παίζει έξι ματς -εντός και εκτός έδρας- κόντρα σε αντιπάλους διαφορετικής δυναμικότητας, βάσει των σχετικών γκρουπ που θα διαμορφώνονται πριν από την κλήρωση, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει σε Champions, Europa και Conference League.
Αποφασίζονται οι έδρες των επόμενων τελικών Μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν και για τους επόμενους τελικούς των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, δηλαδή αυτών των Champions League 2028 και 2029 και τους αντίστοιχους σε Europa και Conference League, των δύο επόμενων Champions League γυναικών, καθώς και τους επόμενους δύο του Super Cup ανδρών.
Επιπλέον, στο τραπέζι της Εκτελεστικής Επιτροπής θα πέσουν και τα θέματα των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών, του Nations League Γυναικών και των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών για την περίοδο 2027-29, καθώς και με τους κανονισμούς των διοργανώσεων νέων ανδρών και γυναικών της σεζόν 2027/28.
Τέλος, στην ατζέντα βρίσκονται επίσης τροποποιήσεις στους κανονισμούς του Nations League 2026/27 και συγκεκριμένα το νέο σύστημα των ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































