ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.9°CΤοπικά νέφη88% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τουλάχιστον 72 πολίτες σκοτώθηκαν από «αεροπορικό βομβαρδισμό της Αιγύπτου» στα σύνορα με το Σουδάν

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 32



Η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, σκότωσε τουλάχιστον 72 άτομα που εργάζονταν ως μεταλλωρύχοι στο «Συνοριακό Τρίγωνο» μεταξύ Αιγύπτου, Σουδάν και Λιβύης που προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς.

Το Δίκτυο Γιατρών του Σουδάν, ωστόσο, δήλωσε ότι οι χρυσοθήρες είχαν προειδοποιηθεί επανειλημμένα από τις αιγυπτιακές αρχές να εκκενώσουν την περιοχή, η οποία, όπως δείχνουν πληροφορίες, αποτελεί μέρος της Αιγύπτου.Η ιατρική ομάδα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανώς θα αυξηθεί, δεδομένου ότι ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και η πρόσβαση σε υγειονομικές εγκαταστάσεις είναι περιορισμένη.

Ο χρυσός έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον πόλεμο στο Σουδάν, καθώς οι αντάρτικες παραστρατιωτικές «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» διακινούν λαθραία χιλιάδες τόνους χρυσού από τις περιοχές του Νταρφούρ και του Κορντοφάν για να χρηματοδοτήσουν τον εμφύλιο από μεριάς τους.

Το Associated Press αναφέρεται σε 13 νεκρούς, όμως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΜΚΟ Emergency Lawyers που δραστηριοποιείται στο Σουδάν, αναφέρονται σε 72 νεκρούς.

Egyptian warplanes targeted civilian miners in Sudan’s North Wadi area, killing 72 civilians, according to preliminary information.

We condemn these attacks as violations of Sudan’s sovereignty and the right to life, and call for an independent investigation and accountability.

https://t.co/rmYiJFl...EventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); — Emergency Lawyers (@EmergncyLawyers) October 11, 2026 Η ανακοίνωση των νομικών της Emergency Lawyers για το χτύπημα Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των δικηγόρων, «αιγυπτιακά πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν σε άμαχους ανθρακωρύχους στην περιοχή Βόρειο Ουάντι του Σουδάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άμαχοι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες.

Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις ως παραβιάσεις της κυριαρχίας του Σουδάν και του δικαιώματος στη ζωή, και ζητούμε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας και τη λογοδοσία των υπευθύνων».

Επιζώντες δήλωσαν στο AFP ότι ένα μαχητ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 18.9 °C · 88%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies