ΚΑΙΡΟΣ · LIVE10.4°CΣχεδόν αίθριος61% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αντιμέτωποι με ελλείψεις φαρμάκων και εξετάσεων οι καρκινοπαθείς

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 41


Με την αγωνία της εξασφάλισης των απαραίτητων φαρμάκων για τη θεραπεία τους ζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Όπως προκύπτει από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου εδώ και έναν χρόνο περίπου είναι σε έλλειψη το σκεύασμα Etoposide (ετοποζίδη), ενώ άλυτο παραμένει και το πρόβλημα με την εξέταση Oncotype DX.

Αναλυτικά, όπως τονίζει η ΕΛΛΟΚ αναφορικά με την συνεχιζόμενη έλλειψη ετοποζίδης, σύμφωνα με τον Ιωάννη Μαλέμη, Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ μετά τις 15 Αυγούστου πρόκειται να υπάρξει επάρκεια του σκευάσματος, ενώ όσα νοσοκομεία έχουν έλλειψη συμβουλεύονται να απευθύνονται στον ΙΦΕΤ.

Πάντως, και τα δύο αυτά «μέτρα» δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα καθώς για τρίτη εβδομάδα αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες εκατοντάδων ασθενών με καρκίνο.

Να τονιστεί ότι, η έλλειψη ετοποζίδης έχει επισημανθεί από την ΕΛΛΟΚ εδώ και τρεις μήνες και παρά τις δεκάδες καταγγελίες ασθενών αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός προς τους ασθενείς με καρκίνο δεδομένου ότι δεν έγινε έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων του σκευάσματος από τον ΕΟΦ εφόσον ήταν ενήμερος για το πρόβλημα της έλλειψης του ετοποζίδης το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Σε εκκρεμότητα έναν χρόνο τώρα και η εξέταση Oncotype DX


Άλυτο παραμένει σύμφωνα με την ΕΛΛΟΚ και το πρόβλημα με την δοκιμασία Oncotype DX, εδώ και έναν χρόνο.

Πέρσι τέτοια εποχή η Ομοσπονδία ζητούσε από το υπουργείο Υγείας να εκδώσει σχετική απόφαση ώστε να καλύπτεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ το κόστος της εξέτασης για τον καρκίνο μαστού χωρίς ηλικιακά κριτήρια για όλες τις ασθενείς (σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ) για τις οποίες ενδείκνυται η διενέργεια της δοκιμασίας.

Το κόστος της εξέτασης σήμερα ανέρχεται περίπου στα 3.800 ευρώ με συμμετοχή ασφαλισμένης 20%, δηλαδή περίπου 760 ευρώ, – ποσό εξαιρετικά υψηλό στις σημερινές οικονομικές συνθήκες για τις περισσότερες ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies