ΚΑΙΡΟΣ · LIVE11.6°CΣχεδόν αίθριος50% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Περισσότερο θάνατοι στο μέλλον εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 49


Περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως στις χώρες της Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου (όπως η Ελλάδα), θα εκτίθενται μελλοντικά σε υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, πράγμα που θα αυξήσει τον κίνδυνο για διάφορες παθήσεις και για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Το 2017 περίπου 157 εκατομμύρια περισσότεροι ευάλωτοι άνθρωποι τρίτης ηλικίας εκτέθηκαν σε κύματα καύσωνα διεθνώς εν συγκρίσει με το 2000 και 18 εκατομμύρια περισσότεροι από όσοι το 2016. Κατά μέσο όρο, μεταξύ 2000-2017, κάθε άνθρωπος εκτίθετο κάθε χρόνο περίπου μιάμιση έξτρα μέρα σε κύματα καύσωνα, εν συγκρίσει με την προηγούμενη περίοδο 1986-2000.

Στο μέλλον η κατάσταση θα είναι χειρότερη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς βαθμιαία θα αυξάνεται το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που θα είναι εκτεθειμένο στους καύσωνες, με συνέπεια να σημειώσουν αύξηση και τα περιστατικά των σχετικών παθήσεων (καρδιαγγειακών, αναπνευστικών, διαβήτη, νεφρών κ.α.) και των θανάτων.

Ηλικιωμένοι, κάτοικοι πόλεων και χρονίως πάσχοντες κινδυνεύουν περισσότερο από το θερμικό στρες. Συνεπώς η σταδιακή γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού (αύξηση του ποσοστού των ατόμων άνω των 65 χρόνων) και η ολοένα μεγαλύτερη συσσώρευση ανθρώπων στις πόλεις αυξάνουν τους κινδύνους για το μέλλον.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», αναφέρουν ότι ενώ μεταξύ 1986-2017 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ανέβηκε κατά 0,3 βαθμούς Κελσίου, η μέση άνοδος της θερμοκρασίας στην οποία εκτέθηκαν οι άνθρωποι, ήταν υπερδιπλάσια (0,8 βαθμοί).

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο (κυρίως λόγω του μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων που ζουν σε πόλεις), όπου το 42% και το 43% αντίστοιχα των ανθρώπων άνω των 65 χρόνων εκτιμάται ότι είναι ευάλωτοι στις αυξημένες θερμοκρασίες, έναντι μικρότερου ποσοστού 35% στη νοτιοανατολική Ασία και 38% στην Αφρική.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, όσο το θερμόμετρο της ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies