ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.4°CΤοπικά νέφη87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοροναϊός: Ολλανδοί επιστήμονες θα μπορούσε να βρήκαν το αντίσωμα του ιού

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 60



Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία φαρμάκου, το οποίο θα καταπολεμήσει τον νέο κοροναϊό  έκαναν Ολλανδοί επιστήμονες.

Όπως προκύπτει από επιστημονικό άρθρο, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, εντόπισαν αντίσωμα του νέου κοροναϊού, το οποίο θα μπορούσε να δείξει τον δρόμο για την ανίχνευση και την πρόληψη της λοίμωξης που προκαλείται.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τεστ και δοκιμές σε ανθρώπους.

Η διαδικασία θα κρατήσει αρκετούς μήνες, ωστόσο αποτελεί ένα ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα στη μάχη που δίνει η επιστημονική κοινότητα, ώστε να βρεθεί το φάρμακο για τον νέο κοροναϊό.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας Frank Grosveld, δηλώνει πολύ αισιόδοξος.

Σε συνέντευξή του αναφέρεται σε λεπτομέρειες για το πως η ανακάλυψη αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρασκευή φαρμάκου και στη συνέχεια στη δημιουργία εμβολίου.

Ενδεικτικά, στη συνέντευξή του αναφέρει: «Έχουμε δημοσιεύσει ένα άρθρο αναφορικά με ένα αντίσωμα που είχαμε ήδη απομονώσει πριν από την τρέχουσα πανδημία και το οποίο αλληλεπίδρασε με διάφορους κοροναϊούς.

Το αντίσωμα αποτρέπει τον ιό από το να είναι σε θέση να μολύνει και μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην ανίχνευσή του».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα και τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους; Προσπαθούμε τώρα να βρούμε μια φαρμακευτική εταιρεία, η οποία θα μπορεί να παράγει το αντίσωμα σε μεγάλη κλίμακα ως φάρμακο.

Προτού να διατεθεί στο εμπόριο, το αντίσωμα πρέπει να περάσει από εκτεταμένη φάση ανάπτυξης και να δοκιμαστεί για τοξικολογικές ιδιότητες.

Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Εκτός από την ανάπτυξη του ως φάρμακο, θέλουμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το αντίσωμα για να δημιουργήσουμε ένα διαγνωστικό τεστ: ένα τεστ που ο καθένας θα θα μπορούσε να κάνει από το σπίτι του, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν εάν έχουν λοίμωξη ή όχι.» Πόσο μοναδικό είναι αυτό το εύρημα; Από όσο γνωρίζουμε, αυτό είναι το πρώτο αντίσωμα που εμποδίζει τη μόλυνση.

Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει φάρμακο στην αγορά.

Μια τέτοια εύρεση είναι π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies