ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.9°CΤοπικά νέφη68% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αυτές οι εφαρμογές πήραν την πρωτιά εν μέσω καραντίνας – Τι επέλεξαν οι Έλληνες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 41



Άνοδος καταγράφηκε στις εφαρμογές βίντεο συνομιλιών εν μέσω πανδημίας και εξαιτίας της καραντίνας.

Ειδικότερα αρκετοί χρήστες επιλέγουν να τις χρησιμοποιήσουν είτε για να εργασθούν, είτε για να εκπαιδευτούν είτε για να επικοινωνήσουν με τα οικεία τους πρόσωπα εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Picodi.com, από την στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές χώρες οι περιορισμοί των μετακινήσεων το ενδιαφέρον των χρηστών για τέτοιου τύπου εφαρμογές καταγράφεται αυξημένο έως και επτά φορές.

Ποιες εφαρμογές πήραν την πρωτιά Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi.com η οποία ανέλυσε τον μέσο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων των δημοφιλέστερων εφαρμογών συνομιλίας, τόσο από τεχνολογικούς κολοσσούς όσο κι από εξειδικευμένες σε αυτές εταιρείες τεχνολογίας, όπως Google, Microsoft, Facebook, Rakuten, Line Corporation ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην Ευρώπη είναι το WhatsApp.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η οποία έχει εξαγοραστεί από το Facebook, αποδείχτηκε η εφαρμογή με τις περισσότερες αναζητήσεις σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Το WhatsApp πήρε το προβάδισμα σε ολόκληρη την ήπειρο, από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέσω της Ελβετίας και της Ιταλίας, έως τη Γερμανία και Τσεχία.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση είχε επίσης  σε Ρωσία, Τουρκία και Ρουμανία.

Μεγάλη φυσικά ήταν και η δημοτικότητα του Zoom της γνωστής αμερικανικής εφαρμογής τηλεδιασκέψεων η οποία κατάφερε να αυξήσει τους χρήστες της κατά 100 εκατομμύρια μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες.

Το Zoom αποδείχτηκε σύμφωνα με την έρευνα η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε 14 χώρες με το ενδιαφέρον γι αυτή να καταγράφεται αυξημένο σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία), σε κάποιες χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία) καθώς και σε Ουκρανία και Μολδαβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Zoom καταγράφει εκρηκτική ανάπτυξη και εκτός ευρωπαϊκού εδάφους, αφού σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της πλατφόρμας οι χρήστες του φτάνουν πλέον τα 300 εκατομμύρια.

Εν συγκρίσει με τα μόλις 10 εκατομμύρι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies