ΚΑΙΡΟΣ · LIVE11.9°CΑσθενής βροχή81% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Από την έναρξη της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη έχουν ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 123



Από την έναρξη της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη έχουν παρατηρήσει περίεργες αλλαγές αναφορικά με τη φύση των νυχτερινών ονείρων τους.

Αναφέρουν ότι έχουν πιο παράξενα, πιο ανήσυχα και πιο ζωντανά όνειρα.

«Ήμουν όμηρος από έναν κακό άνθρωπο που είχε όπλο και για το μόνο για το οποίο ανησυχούσαν οι αγαπημένοι μου ήταν ότι δεν μπορούσα να τους ετοιμάσω το δείπνο» «Ονειρεύτηκα ότι ήμουν ναυαγός στη θάλασσα με χιλιάδες αεροπλάνα να εκρήγνυνται σε έναν κατακόκκινο ουρανό και συντρίμμια να πέφτουν παντού γύρω μου» «Ονειρεύτηκα μια περιπέτεια σε απομακρυσμένα εδάφη, εξερευνούσα και συναντούσα καινούριους ανθρώπους που δεν είχα δει ποτέ ξανά.

Ξύπνησα λυπημένος που δεν θα τους ξανάβλεπα» Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που έστειλαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας Medical News Today όταν ερωτήθηκαν για το τι όνειρα βλέπουν από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Όπως προκύπτει από επιστημονικές αναφορές ένα από τα πιο ασυνήθιστα φαινόμενα που ανέφεραν οι άνθρωποι στη διάρκεια της πανδημίας και της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων ήταν η αλλαγή της έντασης που είχαν τα όνειρά τους.

Ήδη το φαινόμενο αυτό έχει αποκτήσει το όνομα «όνειρα καραντίνας» (quarandreams) ή κορονοόνειρα (corona dreams) Η παγκόσμια έρευνα Η Ντάιρντρε Μπάρετ, βοηθός καθηγήτρια Ψυχολογίας στο τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προχώρησε σε έρευνα με τη συμμετοχή 3.700 ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο και από τα πρώτα ευρήματά της ήταν ότι τα όνειρα των συμμετεχόντων περιείχαν περισσότερο από τα συνηθισμένο, φόβο και άγχος, τραύματα, προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων και σενάρια σκηνών αποκάλυψης ή σενάρια αναφορικά με την εποχή μετά τον τερματισμό της πανδημίας.

«Ξεκάθαρα αναφέρουν ότι ανακαλούν τα όνειρά τους πολύ περισσότερο, απ΄ό,τι πριν την πανδημία» τονίζει η δρ.

Μπάρετ, η οποία υποστηρίζει ότι πλέον, πολλών ανθρώπων τα όνειρα φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες και τις επιθυμίες που οξύνθηκαν μέσα στην πανδημία.

«Οι άνθρωποι ονειρεύονται ότι φοράνε μάσκες, μπαίνουν σε αεροπλά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies