ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.9°CΤοπικά νέφη87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, που κοιμούνται αρκετές ώρες ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 37



Οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, που κοιμούνται αρκετές ώρες και καλά, καθώς επίσης οι ηλικιωμένες γυναίκες που αποφεύγουν την καθιστική ζωή, κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Η πρώτη έρευνα, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής καθηγητή Επιδημιολογίας Λου Κι του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησε στοιχεία για 408.800 ανθρώπους 27 έως 73 χρόνων, συσχετίζοντας τις συνήθειες ύπνου καθενός με την πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας σε βάθος δεκαετίας (σε αυτό το διάστημα 5.221 άνθρωποι διαγνώσθηκαν με καρδιακή ανεπάρκεια).

Ο καλός ύπνος αξιολογήθηκε με βάση 5 συνήθειες: Όταν κάποιος κοιμάται επτά έως οκτώ ώρες, δεν έχει αϋπνία ή ροχαλητό, ξυπνά νωρίς και δεν νιώθει κουρασμένος στη διάρκεια της ημέρας.

Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας ήταν μειωμένη από 15% έως 42%, σε συνάρτηση με το πόσες καλές συνήθειες ύπνου είχε κάποιος.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας Μάικλ ΛαΜόντε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, η οποία δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό, δείχνει ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες που κάνουν λιγότερο καθιστική ζωή μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι γυναίκες 50 έως 80 χρόνων που περνάνε αρκετές ώρες καθιστές ή ξαπλωμένες κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή ανεπάρκεια, συχνά αρκετά σοβαρή για να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 81.000 γυναίκες με μέση ηλικία 63 χρόνων, συσχετίζοντας τις ώρες καθιστικής (και ξαπλωμένης) ζωής καθημερινά με την πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας σε βάθος περίπου δεκαετίας.

Σε αυτό το διάστημα, 1.402 γυναίκες χρειάστηκαν νοσηλεία γι’ αυτόν τον λόγο.

Σε σχέση με όσες περνούσαν λιγότερες από 6,5 ώρες την ημέρα καθισμένες ή ξαπλωμένες, ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας ήταν κατά 15% με...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies