ΚΑΙΡΟΣ · LIVE25.2°CΣχεδόν αίθριος73% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Έξι εκπρόσωποι ασθενών μιλούν για την αξία της κλινικής έρευνας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 116



Στην κλινική έρευνα στηρίζουν την ελπίδα τους οι σύλλογοι ασθενών, ιδίως αυτών που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, για την ανάπτυξη θεραπειών μέσω της έρευνας αλλά και για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών, με βάση μαρτυρίες εκπροσώπων των ασθενών που συγκέντρωσε στο λογαριασμό του στο LinkedIn.

Οι δηλώσεις αυτές παρουσιάζουν την οπτική των άμεσα ωφελούμενων από τις νέες, αποτελεσματικότερες θεραπείες που αναπτύσσονται διαρκώς μέσω της έρευνας.

Με την ενέργεια αυτή, ο Σύλλογος HACRO επιδιώκει να αναδείξει τα πολλαπλά οφέλη των κλινικών μελετών για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, τη στήριξη του συστήματος υγείας και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Οι δηλώσεις των ασθενών είναι οι παρακάτω: Δημήτριος Αθανασίου, Pediatric Committee Member in European Medicines Agency, Board Member in World Duchenne Organization, European Patient Forum, Greek Patients Association:  «Για πολλά παιδιά δεν υπάρχουν παιδιατρικά φάρμακα που θα τους έσωζαν την ζωή! Στα Σπάνια Νοσήματα, στους Παιδιατρικούς Καρκίνους αλλά και στα Νεογνά έχουμε δυστυχώς ελάχιστα.

Η ανάπτυξη των κλινικών δοκιμών είναι η μόνη ελπίδα επιβίωσής τους και η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

Μαίρη Αδαμοπούλου, Πρόεδρος «95» Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς EUPATI Fellow: «Υπάρχουν 6.000-8.000 Σπάνια Νοσήματα, χρόνια, εκφυλιστικά, εξουθενωτικά, απειλητικά για τη ζωή, που επηρεάζουν 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Μόνο για το 5% από αυτά υπάρχει θεραπευτική αγωγή.

Είναι, λοιπόν, αυταπόδεικτο ότι οι νοσούντες με Σπάνια Νοσήματα χρειάζονται τις κλινικές έρευνες ώστε να έχουν νέες θεραπείες που θα βελτιώσουν την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής τους».

Βασίλης Δήμος, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας: «Η εξέλιξη της επιστήμης είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Με τις Κλινικές Μελέτες για νέα φάρμακ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 25.2 °C · 73%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies