ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24°CΣχεδόν αίθριος73% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το τελευταίο πράγμα που θα καταργηθεί είναι οι μάσκες

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 96

Αναγκαίος όρος για τη δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί η χρήση μάσκας, με τους επιστήμονες να υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για έναν «αναγκαίο συμβιβασμό» έως ότου υψωθεί το τείχος ανοσίας.

Προσθέτουν, εντούτοις, ότι τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επεξεργάζονται επισταμένως τα επόμενα βήματα προς την… ελευθερία, δεδομένου ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία μέτρα που θα καταργήσουμε, καθώς δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά μας», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι «όσο η επιδημία συνεχίζεται, οι πολίτες οφείλουν να συμβιβαστούν με την αναγκαιότητα του testing, της χρήσης μάσκας και των εμβολίων.

Συνεπώς έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του εντός και εκτός της χώρας, εκτιμούν ότι για να δημιουργηθούν συνθήκες «ανοσίας της αγέλης», τα ποσοστά ανοσίας του πληθυσμού (είτε μέσω φυσικής μόλυνσης είτε μέσω εμβολιασμού) θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον στο 70%.

«Εάν αγγίξουμε αυτά τα επίπεδα και υπό την προϋπόθεση ότι η κυκλοφορία του ιού θα έχει πέσει σημαντικά, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», εξηγεί ο ίδιος και παραδέχεται ότι έως και σήμερα «υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασιγουριάς»: «Η γνώση εξελίσσεται μαζί με την επιδημία.

Για παράδειγμα, οι Ολλανδοί διεξάγουν πειράματα – όπως η πρόσφατη συναυλία όπου έδωσαν το \'παρών\' 5.000 άτομα – αναζητώντας ένα πλαίσιο ασφαλείας εν μέσω πανδημίας».

Η απομόνωση  Πάντως, όπως η περίοδος της απομόνωσης αποτελεί πλέον παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα επιχειρηθεί και η… απελευθέρωση από τις μάσκες, με την επιστημονική κοινότητα να εργάζεται σε ένα πλαίσιο κανόνων παράλληλα με την εξέλιξη των εμβολιαστικών προγραμμάτων.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) εξέδωσε νέες οδηγίες περί χαλάρωσης των μέτρων για τους πλήρως εμβ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24 °C · 73%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies