Αποκλειστική δήλωση Αλ Πατσίνο στο MEGA - «Έδωσε πνοή στο Σέρπικο - Θα τον θυμόμαστε για πάντα»
Ημερομηνία:
9/9/2021, 06:49 - Εμφανίσεις: 126
Ο Αλ Πατσίνο μιλά αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και στον δημοσιογÏάφο Γιάννη ΜοÏτσο, για την απώλεια του Μίκη ΘεοδωÏάκη.
Ο μεγάλος ηθοποιός συνδÎθηκε με τον μεγάλο συνθÎτη μÎσα από την κλασσική πλÎον ταινία «ΣÎÏπικο».
«Θυμάμαι την Ï€Ïώτη φοÏά που άκουσα τη μουσική για το ΣÎÏπικο.
Ήταν στο γÏαφείο του παÏÎ±Î³Ï‰Î³Î¿Ï ÏƒÏ„Î¿ Μανχάταν, στον 16ο ÏŒÏοφο που είχαμε θÎα τον οÏίζοντα, και τότε Îπαιξε το σάουντÏακ.
Φυσικά κατευθείαν όταν Îμαθα για τον θάνατό του, αυτή η σκηνή ήÏθε στο μυαλό μου.
ΉξεÏα από την Ï€Ïώτη στιγμή ότι ακοÏγοντας τη μουσική εκείνο το βÏάδυ, «αυτό ήταν, το Îχει, Îχει την ταινία, Îχει συλλάβει το νόημά της».
Αυτή είναι η ανάμνησή μου! Φυσικά θυμάμαι τον ΖοÏμπά και τα υπόλοιπα ÎÏγα της καÏιÎÏας του.
Τι Ï€Î¿Î»Ï Î¼ÎµÎ³Î¬Î»Î¿ δώÏο! Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε».
Η ταινία «ΣÎÏπικο» που Ï€Ïοβλήθηκε στους κινηματογÏάφους το 1973 εν πολλοίς καθιÎÏωσε ως Ï€Ïωταγωνιστή, τον Αλ Πατσίνο.
ΣήμεÏα το βÏάδυ το MEGA τιμώντας τη μνήμη του Μίκη ΘεοδώÏακη, θα Ï€Ïοβάλει στις 22.30 την ταινία «Serpico».
Δείτε τη δήλωση του Αλ Πατσίνο Η μουσική του Μίκη ΘεοδωÏάκη  Η αμεÏικανικής παÏαγωγής ταινία, σε σκηνοθεσία του Σίντνεϊ ΛιοÏμετ και σενάÏιο που στηÏίχτηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Î Î®Ï„ÎµÏ ÎœÎ¬Î±Ï‚, αναφÎÏεται στην Ï€Ïαγματική ιστοÏία του Î±Î¾Î¹Ï‰Î¼Î±Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Ï„Î·Ï‚ αστυνομίας της ÎÎας ΥόÏκης, ΦÏανκ ΣÎÏπικο.
Στις αÏχÎÏ‚ της δεκαετίας του 1970, ο ΣÎÏπικο είχε καταγγείλει τη διάχυτη διαφθοÏά στο αστυνομικό σώμα της ÎÎας ΥόÏκης, γεγονός που τον ÎφεÏε σε σÏγκÏουση με τους συναδÎλφους του που επωφελοÏνταν από τη «βÏωμιά» που επικÏατοÏσε.
Διαβάστε επίσης: «Σπίτι με το MEGA» – Ενα ξεχωÏιστό μουσικό αφιÎÏωμα στον Μίκη ΘεοδωÏάκη Ο σκηνοθÎτης του «ΣÎÏπικο», Σίντνεϊ ΛιοÏμετ είχε δηλώσει για τον Μίκη ΘεοδωÏάκη: «Το “ΣÎÏπικο†δεν θα ÎÏ€Ïεπε να Îχει μουσική, αλλά στο Ï„Îλος Ï€ÏοσÎθεσα 14 λεπτά σε στÏατηγικά σημεία για να Ï€ÏοστατÎψω την ταινία και εμÎνα τον ίδιο.
Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή διάβασα στις εφημεÏίδες για την αποφυλάκιση του Μίκη ΘεοδωÏάκη, του σπουδαίου Î±Ï…Ï„Î¿Ï ÎˆÎ»Î»Î·Î½Î± συνθÎτη -μόλις είχε βγει από τη φυλακή.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|