Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 71%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το διααποτελεσματικό περίπτερο του ΥΠΠΟ στη ΔΕΘ αναβιώνει την ελληνική χειροτεχνία
Ημερομηνία: 13/9/2021, 09:49 - Εμφανίσεις: 119

Ο πλούτος του Ελληνικού Πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και οι ξεχωριστές δημιουργίες των Ελλήνων χειροτεχνών παρουσιάζονται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο 13, το ΥΠΠΟΑ έχει σχεδιάσει έναν χώρο όπου παρουσιάζεται ένα διααποτελεσματικό μονοπάτι πολιτισμού, όπου με την αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας συναντούν έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας.

Αποτελεί μια μικρή διαδρομή ανάμεσα σε εμβληματικά, αλλά και «αφανή» έργα τέχνης από μουσεία της χώρας μας.

Μία συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Οι επισκέπτες, αξιοποιώντας τις κάρτες που διατίθενται στο stand, και κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή Culture Path AR, μπορούν να ξαναζήσουν αυτή τη διαδραστική ξενάγηση μέσα από το tablet ή το κινητό τους τηλέφωνο.

Ακόμα, στο διπλανό stand, με τον αριθμό 20, στο περίπτερο 13, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνδημιούργησαν ένα χώρο αφιερωμένο στην Ελληνική Χειροτεχνία.

Η ελληνική χειροτεχνία δεν αποτελεί μόνο αναπόσπαστο και πολύτιμο συστατικό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και μια ζωντανή, δυναμική και δημιουργική δραστηριότητα με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για τη εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η διυπουργική πρωτοβουλία για την αναβίωση, μετεξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας, η οποία συντονίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσα από ένα βιώσιμο και ήπιο αναπτυξιακό μοντέλο, και στην ανάδυση μιας νέας γενιάς χειροτεχνών μέσα από την επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση, επιχειρηματική υποστήριξη και διεθνή δικτύωση.

Ταλαντούχοι ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 71%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies