«Να ακούς το χιόνι να πέφτει» του Ρέιμοντ Κάρβερ στο Studio Μαυρομιχάλη
Ημερομηνία:
7/5/2022, 17:16 - Εμφανίσεις: 553
Ένας άντÏας ξεπουλάει τα Îπιπλά του στην αυλή του ÏƒÏ€Î¹Ï„Î¹Î¿Ï Ï„Î¿Ï….
Ένα νεαÏÏŒ εÏωτευμÎνο ζευγάÏι χοÏεÏει μεθυσμÎνο στην ίδια αυλή.
Μια ηλικιωμÎνη μητÎÏα μετακομίζει συνεχώς Ï€Ïοσπαθώντας να εντοπίσει Îνα σπίτι και μία πόλη, όπου θα είναι ευτυχισμÎνη.
Ένας πατÎÏας συναντάει μετά από χÏόνια τον γιό του στο Î¼Ï€Î±Ï ÎµÎ½ÏŒÏ‚ αεÏοδÏομίου.
Ένας συγγÏαφÎας κυνηγάει την Îμπνευση στα συντÏίμμια μιας παλιάς αγάπης.
Μια πληγωμÎνη γυναίκα ουÏλιάζει στο δωμάτιο ενός Ï†Ï„Î·Î½Î¿Ï Î¼Î¿Ï„Îλ.
Και όλοι τους συζητοÏν, διαφωνοÏν, πίνουν Ï€Ïοσπαθώντας να καταλάβουν «Για τι Ï€Ïάγμα μιλάμε όταν μιλάμε για την αγάπη»… Λίγα λόγια για τον ΡÎιμοντ ΚάÏÎ²ÎµÏ ÎŸ ΡÎιμοντ ΚάÏÎ²ÎµÏ Î®Ï„Î±Î½ ΑμεÏικανός συγγÏαφÎας διηγημάτων και ποιητής.
ΘεωÏείται ανανεωτής του διηγήματος στα Ï„Îλη του ÎµÎ¹ÎºÎ¿ÏƒÏ„Î¿Ï Î±Î¹ÏŽÎ½Î± και δεξιοτÎχνης της μικÏής φόÏμας.
Γεννήθηκε στις 25 ΜαÎου του 1938 στην πόλη Κλάτσκανι της πολιτείας ÎŒÏεγκον των ΗΠΑ και Ï€Îθανε στις 2 ΑυγοÏστου του 1988 στο Î ÏŒÏÏ„ Άντζελες στην πολιτεία Ουάσινκγκτον.
ΘαÏμαζε τον ΤσÎχωφ και Îχει επηÏεαστεί Ï€Î¿Î»Ï Î±Ï€â€™ αυτόν.
Κολακευόταν ιδιαίτεÏα όταν τον χαÏακτήÏιζαν ΑμεÏικανό ΤσÎχωφ.
Οι χαÏακτήÏες των διηγημάτων του είναι άνθÏωποι ταλαιπωÏημÎνοι, πιεσμÎνοι, απογοητευμÎνοι από κατεστÏαμμÎνους γάμους, οικονομικά Ï€Ïοβλήματα και αποτυχημÎνες καÏιÎÏες.
Βυθίζονται στο αλκοόλ και στην αποχαÏνωση της τηλεόÏασης, αδυνατώντας να τα βγάλουν Ï€ÎÏα με την καθημεÏινή τους ζωή.
ΣυνηθισμÎνοι άνθÏωποι που ζουν συνηθισμÎνες ζωÎÏ‚ και τους συμβαίνουν καθημεÏινά, συνηθισμÎνα δÏάματα.
Που, όπως όλα τα δÏάματα, απλώς συμβαίνουν, σαν να Îχουν πάÏει τον δÏόμο τους.
Ο ΚάÏÎ²ÎµÏ Î±Î³Î±Ï€Î¬ÎµÎ¹ τους ήÏωÎÏ‚ του.
Αγαπάει τις αδυναμίες τους και τις ελλείψεις τους.
Τους αντιμετωπίζει με Ï„ÏυφεÏότητα και οÏισμÎνες φοÏÎÏ‚, με χιοÏμοÏ.
Είναι οι δικοί του άνθÏωποι.
Διηγήματά του Îχουν συχνά διασκευαστεί για το θÎατÏο και το σινεμά, όπως η εξαιÏετική ταινία «Στιγμιότυπα» (Short Cuts ) του ΑμεÏÎ¹ÎºÎ±Î½Î¿Ï ÏƒÎºÎ·Î½Î¿Î¸Îτη ΡόμπεÏÏ„ Άλτμαν το 1993.
Τα βιβλία του ΡÎιμοντ ΚάÏÎ²ÎµÏ ÎºÏ…ÎºÎ»Î¿Ï†Î¿ÏοÏν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Trailer παÏάστασης: ΣΥÎΤΕΛΕΣΤΕΣ : Απόδοση – Διασ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|