Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δίωξη σε 17 λιμενικούς για το ναυάγιο στην Πύλο – Αν και η κυβέρνηση τους «αθώωσε», κατηγορούνται για βαριά κακουργήματα
Ημερομηνία: Σήμερα 23/5/2025, 16:40 - Εμφανίσεις: 14



Την πόρτα του Ναυτοδικείου Πειραιά θα περάσουν το επόμενο διάστημα 17 στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, για το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού Adriana στην Πύλο, τον Ιούνιο του 2023. Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το συμβάν, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 650 πρόσφυγες, ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου άσκησε ποινική δίωξη και διέταξε κύρια ανάκριση για την υπόθεση, η οποία απασχόλησε ιδιαίτερα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία επέκριναν τους χειρισμούς της κυβέρνησης να επιμένει να ρίχνει κάθε ευθύνη στα θύματα και τις λιμενικές Αρχές να μην προχωρούν σε έρευνα του συμβάντος.

Ειδικότερα, θα κληθούν σε απολογία ο πρώην αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Αλεξανδράκης, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του σκάφους ΠΠΛΣ 920 που ενεπλάκη στο ναυάγιο της 13ης προς 14ης Ιουνίου 2023, ο επόπτης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) και δυο ακόμα αξιωματικών.

Οι κατηγορίες Εναντίον του πλωτάρχη Μιλτιάδη Ζουριδάκη, που ήταν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους 920 ασκήθηκε δίωξη για τις κατηγορίες : α) της πρόκλησης ναυαγίου από το οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων, β)των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία πλοίων, με τη μορφή της διατάραξης συγκοινωνίας πλοίων με το ίδιο επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλων, γ) για παράλειψη προσφοράς βοήθειας από κυβερνήτη πλοίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου, ο κυβερνήτης του ΠΠΛΣ 920 αν και βρέθηκε κοντά στο σκάφος των προσφύγων δεν διέταξε έρευνα και διάσωση, παρά μόνο όταν αυτό ανετράπη και βυθίστηκε.

Κατηγορίες κατηγορείται για συνδρομή σε πρόκληση ναυαγίου με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 82 ανθρώπων, συνδρομή σε επικίνδυνη διατάραξη της συγκοινωνίας πλοίω...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE


Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies