Ισραήλ: Επαναπατρίστηκαν 105 Έλληνες με ειδικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας - «Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» Ημερομηνία:
18/6/2025, 17:36 - Εμφανίσεις: 13
Μετά από σχεδόν 24 ώρες ταξίδι οι Έλληνες ταξιδιώτες φτάνουν αισίως στα πάτρια εδάφη από το Ισραήλ, κουρασμένοι αλλά και ανακουφισμένοι που η περιπέτεια τους τελείωσε.
Ξεκίνησαν από το Ισραήλ με λεωφορεία και έφτασαν στην Αίγυπτο.
Εκεί με ειδικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν τα ξημερώματα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
«Ήταν πολύ δύσκολο» Η Έλενα Χαραμή, τραγουδίστρια περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Εξαντλημένοι κουρασμένοι πάρα πολύ.
Δοξάζουμε τον Θεό που τα καταφέραμε και ήρθαμε.
Ευχαριστούμε την ελληνική πρεσβεία και την πολεμική αεροπορία».
Ανάμεσα τους και μικρά παιδιά που πέφτουν στην αγκαλιά των συγγενών τους έχοντας ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.
«Επιστρέψαμε, επιστρέψαμε! Αυτό έχει σημασία.
Μετά από 24 ώρες.
Ήταν πολύ δύσκολο.
Σε όλο τον δρόμο είχαμε ρουκέτες.
Χτυπήματα.
Πάντου και την ώρα που ελέγχαμε τα διαβατήρια είχαμε ρουκέτες.
Τις βλέπαμε, τις ακούγαμε.
Και στην Αίγυπτο.
Ακούγαμε σειρήνες.
Παντού», περιέγραψε η Βάλλια Ειρηναίου, τραγουδίστρια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το ταξίδι της επιστροφής Το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής άρχισε από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τρία πούλμαν να αρχίζουν από το Τελ Αβίβ γεμάτα Έλληνες τραγουδιστές μουσικούς και επιχειρηματίες που έζησαν τον απόλυτο τρόμο στην ισραηλινή πρωτεύουσα.
«Φοβηθήκαμε πολύ.
Πολύ δύσκολες καταστάσεις, πρωτόγνωρες για εμάς», δήλωσε η κα Χαραμή.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Μετά από πέντε ώρες στο πούλμαν και μια αναγκαστική στάση γιατί υπήρξε ειδοποίηση για εκτόξευση πυραύλων.
Έφτασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο Εϊλάτ όπου υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι πέρασαν τα σύνορα.
Ο Αλέκος Ζαζόπουλος στο Live News «Έχουμε περάσει στην Αίγυπτο αναμένουμε έχουμε μπει στα λεωφορεία αλλά κάτι έγινε με τα διαβατήρια και μας καθυστερούνε».
Λίγο μετά 5 το απόγευμα ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι ταξ...